Vodafone’un yeni ortağı Birleşik Arap Emirlikleri oldu

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 9:50 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 9:50 am

Türkiye ve birçok ülkede hizmet veren telekomünikasyon şirketi Vodafone’a Birleşik Arap Emirlikleri merkezli başka bir telekomünikasyon şirketi ortak oldu. e& isimli şirket Vodafone’un yüzde 9,8 hissesini 4,4 milyar dolara satın aldı.

20’den fazla ülkeye ve 300’den fazla müşteriye hizmet veren telekomünikasyon devi Vodafone’un yüzde 9,8’lik hissesini BAE Telekom Firması 4,4 milyar Dolar karşılığında satın aldı. Bu satın alma ile birlikte BAE’li telekomünikasyon şirketi e&, Vodafone’un en büyük hissedarlarından biri olmuş oldu.

Bloomberg’in hesaplamalarına göre, BAE’li telekomünikasyon şirketinin satın alma fiyatı, Vodafone hisselerinin son kapanış fiyatından yüzde 10 daha yüksek oldu. Eski adı Etisalat olan ve e& ismiyle yeniden markalaşan şirket, uzun vadeli bir yatırımcı olarak kalmak istediğini ve Vodafone’un geri kalanı için bir teklifte bulunmayacağını ifade etti.

EN BÜYÜK HİSSEDAR OLDU

Bloomberg verilerine göre satın alma sonrası e&’nin Vodafone’daki payı, BlackRock, Vanguard ve HSBC’nin de önüne geçti. Vodafone ise yaptığı açıklamada, “e& ile uzun vadeli bir ilişki kurmayı dört gözle bekliyoruz” dedi. e& CEO’su Hatem Dowidar ise açıklamasında, “Yatırımımız, en güçlü küresel telekom markalarından biriyle birlikte çalışabilmek için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor” ifadelerine yer verdi.

BAE YATIRIMLARI BÜYÜYOR

e&, son yıllarda organik büyümeye odaklanarak anlaşma faaliyetlerini hızlandırmıştı. Şirket Suudi Arabistan’da 2,1 milyar dolarlık ek satın alma yapmak istiyor. Ayrıca son dönemde Asya ve Afrika’daki birçok gelişmekte olan pazarda varlık kazandı.

BAE komşusu ve ticari rakibi Suudi Arabistan’a benzer şekilde yatırımlarını yurtdışında büyüyen teknoloji ağırlıklı sektörlere kaydırarak petrol sonrası döneme hazırlanmaya çalışıyor.

Vodafone Metaverse’de mağaza açtı