Vodafone Metaverse’de mağaza açtı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 11:23 am

Vodafone Metaverse’te mağaza açtı. Decentraland’de açılan mağazada müşterilerin ürün ve hizmetlere sanal evrende erişme kolaylığı sunuluyor.

Vodafone, metaverse’te mağaza açtığını duyurdu. Vodafone’un yeni nesil perakende anlayışına uygun olarak tasarlanan mağazada müşterilere Vodafone ürün ve hizmetlerine sanal evrende erişme kolaylığı sunuluyor. Decentraland’de açılan Vodafone Metaverse Mağaza Vodafone Grubu ülkeleri arasında da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin konuya ilişkin “Araştırmalara göre metaverse, firmalar için 8 trilyon dolarlık fırsat barındıran büyük bir sanal evren olma yolunda hızla ilerliyor. Yeni nesil perakende anlayışını benimseyen bir şirket olarak, metaverse’te de var olmayı önemsiyoruz. Decentraland’de açtığımız Vodafone Metaverse Mağaza ile hem Vodafone Grubu ülkeleri arasında Metaverse’te mağaza açan ilk ülke, hem de Türkiye telekom sektöründe Metaverse’te mağaza açan ilk operatör olduk. Bu mağazamızda müşterilerimize yeni nesil dijital deneyim yaşatarak ürün ve hizmetlerimize sanal evrende erişme imkânı sunuyoruz. Vodafone olarak, müşterilerimize her ortamda en iyi dijital deneyimi sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLERİ TOBİ KARŞILIYOR

Vodafone Metaverse Mağaza’ya gelen müşteriler, kişisel dijital asistan TOBi tarafından karşılanıyor. TOBi, müşterilere kısaca mağaza içi deneyimden bahsediyor. Mağazada Vodafone’un Red ve FreeZone markalarına ait ürün ve hizmetler için özel alanlar yer alıyor. Ayrıca, FreeZone Gaming çatısı altında oyunseverler için sunulan içeriklere de ulaşılabiliyor. Mağazanın bir diğer alanında Vodafone’un güncel kampanyaları, satışta olan cihazlar ve farklı alanlardaki hizmetleri tanıtılıyor.  Müşteriler, tüm satış işlemleri için QR kod üzerinden Vodafone Yanımda uygulamasına yönlendiriliyor.

‘BEN VARIM’ NFT’LERİ METAVERSE’TE

Vodafone Metaverse Mağaza’da kadınların güçlenmesi vizyonuyla hayata geçirilen “Ben Varım” hareketine özel tasarlanan NFT’ler de sergileniyor. Müşteriler, “Vodafone NFT Galeri” bölümünde sergilenen “Ben Varım” NFT’lerini satın alabilecekleri Opensea platformuna linkle yönlendiriliyor. “Ben Varım” NFT’lerinin satışından elde edilecek gelirle kız çocuklarının futbol eğitimine destek verilecek.