Vladimir Putin: Yoksul ülkelerin tahılları AB’ye gidiyor!

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 3:16 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 3:16 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yoksul ülkelere gitmesi gereken tahılın AB ülkelerine gittiğini savunarak “Batı küresel gıda krizini kışkırtıyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın tarım sektörü yetkilileriyle yaptığı toplantıda konuştu. Vladimir Putin, Ukrayna’dan yoksul ülkelere gideceği belirtilen tahıl ülkelerinin Avrupa Birliği ülkelerine gittiğini öne sürdü.

“BUNLAR EN FAKİR ÜLKELER Mİ?”

Putin, konuyla ilgili olarak “23 Eylül itibarıyla Ukrayna limanlarından ayrılan 203 gemiden yalnızca 4’ü yoksul ülkelere gitti. Geçen hafta pazartesiden cumaya kadar ayrılan 46 gemiden 14 gemi arabulucu ülke Türkiye’ye, kalan 32 gemiden 25’i ise AB’ye gitti. Bunlar en fakir ülkeler mi? Bu tümüyle bir kandırmacadır. Batı küresel gıda krizini kışkırtıyor. Bu koşullar altında, gıda güvenliğimizi sağlamalı, ekipman, makine ve tohum dahil olmak üzere ithal kaynaklara bağımlılığı azaltmalıyız” şeklinde konuştu.

Rus tahılı ve gübresinin sevkiyatına ilişkin zorlukların devam ettiğini de belirten Putin, “Rusya’ya yönelik yaptırımlar, birkaç yıldır yaşanan küresel gıda krizini derinleştirme tehdidi yaratıyor. Bazı ileri gelen ülkelerin mali ve gıda politikaları nedeniyle mevcut durumu yaşıyoruz ve bunun tüm sorumluluğu da Batı’ya aittir” ifadelerini kullandı.

Putin’den eski CIA ajanına vatandaşlık