Vivo yerli üretim için harekete geçti

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 1:59 pm

Dünyanın önemli telefon üreticilerinden vivo, Kocaeli, Gebze Güz eller Organize Sanayi Bölgesi’nde (GGOSB) yeni kurulan üretim tesisi ile küresel üretim ağının en son genişlemesini duyurdu.

Şirket, vivo’nun uluslararası pazarlardaki köklerini derinleştirirken yerel üretimi artırmayı amaçlayan “Daha Yerel, Daha Küresel” stratejisi doğrultusunda dünya genelindeki ayak izini güçlendirirken, yeni akıllı üretim üssü vivo’nun 7 global üretim tesisine de dikkat çekiyor.

vivo

Toplam 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen 12.000 metrekarelik vivo Türkiye fabrikasında, maksimum üretim kapasitesi ise yıllık 5 milyon adet olarak hedefleniyor. Yeni üssün üretim kapasitesi, yerel pazarın tüketici tabanını kapsayacak şekilde karşılık geliyor. Aynı zamanda vivo, bu yatırımı ile yapısal donanım dizaynı, elektronik, yazılım testi ve kalite kontrol gibi alanlarda 3 yıl içerisinde yerel olarak 2000’den fazla kişiye iş imkanı sağlamayı planlıyor. Tesis, aynı zamanda yerel ekonominin geliştirilmesine ve yerel istihdamın güçlendirilmesine önemli katkılar sağlıyor.

Türkiye (Kocaeli) ve Pakistan’da (Faisalabad) yeni açılan tesislere ek olarak, vivo’nun üretim ağı, Çin (Dongguan, Chongqing), Hindistan (Büyük Noida), Bangladeş (Dakka) ve Endonezya’daki (Tangerang) üretim üslerini içermektedir. vivo globaldeki bütün üretim ağı ile yılda yaklaşık 200 milyon adet üretim kapasitesine sahip. vivo’nun üretimdeki ilerici gelişmeleri, şirketin küresel ölçekte büyümeye devam etmesini sağlarken aynı zamanda 400 milyondan fazla kullanıcıya gelişmiş ve yüksek kaliteli akıllı telefon teknolojisine daha kolay erişim sağıyor.

Amazon Prime Ağustos içerikleri açıklandı