Vivo Y21 ‘e yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 3:59 pm

Vivo, ülkemizde faaliyet gösteren ve son yıllarda bilinirliği giderek artan Çinli teknoloji markalarından bir tanesi.  Bu yazımızda  Vivo Y21 akıllı telefon incelemesiyle karşınızdayız. Güzel bir tasarıma sahip olan telefon, aynı zamanda hızlı şarj destekli 5000mAh pil değeriyle dikkat çekiyor.

Plastik malzemenin tercih edildiği ve yanlardan yumuşatılmış hatları bulunan Vivo Y21, tek elde kullanıma uygun yapıda. 8mm kalınlıktaki cihaz, 182 gram ağırlıkta. Pek çok rakibine kıyasla daha ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz. Ürünün sağ yan tarafındaki fiziksel güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör olarak görev alıyor ve iyi sonuçlar veriyor. Telefonun alt kısmında USB Type-C bağlantısının olması, güncellik ve kolay kullanım için önemli. Aynı zamanda 3.5mm kulaklık girişine yer verilmesi de hâlâ kablolu kulaklık tercih eden kullanıcılar için sevindirici bir detay.

Vivo Y21

 

 6.51 inç değerde ekran

Bu LCD ekran, HD+ çözünürlük sunuyor ve görüntüleme oranı da 20:9. Özellikle iç mekân kullanımlarında iyi performans sunuyor. Uzun süreli deneyimlerde de gözlerinizin zarar görmemesi için göz konforu modunu aktifleştirebilirsiniz. Ekran, dokunuşlara verdiği cevaplar ve sunduğu yumuşak kullanım hissiyle de beğenimizi kazandı.

Helio P35

Bunun yanında 4GB RAM ve 64GB dahili depolama faktörleri de var. Vivo, güç gerektiren oyun ve uygulamaların performanslı çalışabilmesi için 1GB sanal RAM faktörünü de devreye alabiliyor. Ayrıca, 1TB değere kadar microSD desteği mevcut. Bu, fotoğraflardan videolara, ses dosyalarınızdan oyunlara kadar oldukça geniş bir depolama alanına sahip olabileceğinizi gösteriyor. Android 11 işletim sistemi ve firmanın kendi arayüzüyle gelen telefon, genel olarak kolay kullanım sunuyor ve performansta sorunlar yaşamıyorsunuz.

Oyun performansı nasıl diye soracak olursanız, bu telefonda Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip bir oyunu, sorunsuz deneyimleyebildik. Ciddi bir performans düşüşü ve uzun süreli kullanımda ciddi bir ısınma düzeyiyle karşılaşmadık.

13+2MP

Bu ikili, özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel fotoğraflar çekebilmenize imkân sunuyor. Arka plandaki flu hale getirebileceğiniz portreler çekebilir ya da 4cm mesafeden makro fotoğraflar çekebilirsiniz. Video tarafında da 1080p 30FPS çekim seçeneği mevcut. Ürünün ön tarafında ise, selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için 8MP kamera var. Tabii ki güzellik modu, portre modu ve çeşitli filtrelere de yer verilmiş.

Tam 5000mAh değerdeki pil, 18w hızlı şarj desteğine sahip. Böylece ürünü, yarım saatte yaklaşık %35 seviyesinde şarj edebilirsiniz. Telefon, tek şarj ile normal kullanımda 2 günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Toparlamak gerekirse Vivo Y21, güzel tasarım detaylarına ve güçlü bir pile sahip. Eğer yeni bir Android telefon almak istiyor ve çok da para vermek istemiyorsanız, bu telefonu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız