Vivo X Fold ’un tanıtım tarihi netleşti

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 9:04 am

Katlanabilir akıllı telefonların popülaritesinin günden güne arttığı bilinen bir gerçek. Bugüne kadar birçok önemli marka tarafından katkı sağlanan bu sektörün en önemli temsilcisi hiç şüphesiz ki Samsung. Ancak Samsung’un varlığı diğer markaların bu pazara girmesinin önünde bir engel değil.

Nitekim Çinli teknoloji şirketi Vivo, bugün yayımladığı yeni bir teaser ile telefonun muhtemel tanıtım tarihini açıkladı. Vivo tarafından paylaşılan kısa süreli videoya baktığımız zaman, Çinli teknoloji şirketinin bu akıllı telefon modelini 11 Nisan’da resmen tanıtacağı anlaşılıyor. Bununla birlikte Vivo X Fold ismiyle satışa sunulacak olan telefonun tasarımının Samsun Fold 3 veya Oppo Find N’e benzediğini söyleyelim.

 

Vivo X Fold

Tabi Vivo’nun bir Oppo alt markası olduğu düşünüldüğünde, Vivo’nun ilk katlanabilir akıllı telefonun Oppo Find N’e benzemesi son derece normal. Peki bugüne kadar duyum hesapları vasıtasıyla sızdırılan bilgilere göre Vivo X Fold’da bizleri ne gibi özellikler bekliyor?

Öncelikle katlanabilir telefonun bir kitap konseptinde olduğunu ve açık haldeyken ekran boyutunun 8 inç’i bulduğunu söyleyelim. Telefonun kapalı ekran boyutu ise 6,53 inç olacak. Ayrıca iç ekranın QHD+ dış ekranın ise Full HD+ çözünürlüklerine sahip olacağını hatırlatalım.

Gücünü Snapdragon 8 Gen 1’den alacağı düşünülen Vivo X Fold’da ayrıca 4.600mAh’lık bir de batarya bulunacak.

SpaceX uçuşlarına erteleme kararı verildi: Elon Musk seri üzgün