Vitor Pereira ile Fenerbahçe’de Gençlik Devrimi…

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 7:31 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı 7:31 pm

Fenerbahçe’de “olmadı yeniden” mantığıyla takım tertibinde tamirat dönemi Vitor Pereira ile son buldu. Üçlü defans kurgusu ile beraber yeni sakatlıklar yaşanmazsa, taşlar yerli yerinde artık!

Sezon başından beri görünen o ki; Pereira, sahaya hava almak için çıkan futbolcuya müsaade etmiyor! Sahaya yüreğini koyan, koşan, çalışan mücadele eden, maden işçisi gibi ter döken, gençliğin pozitif enerjisini sahaya yansıtmak istiyor. Vitor, oyuncularına bütünlük duygusunu aşılarken, takımın aldığı galibiyetlere bağışıklık kazandırmayı amaçlıyor.

Bütünlük başarılı olan her şeyin özü. Vitor Pereira takımda şimdiden bir gençlik devrimi oluşturmuş bile. Takımı gol yese de o sükunetini hiçbir zaman kaybetmiyor, kenarda centilmen duruşuyla oyuncularına inanıyor, güveniyor. Tecrübeli, akıllı hoca Pereira.

Maç sonunda bahaneler bularak neden yanlış yaptıklarını açıklamak yerine, futbolun doğrularını yaparak zaman kaybını lehine çeviriyor. İnsanlık rütbesinde de adamlığın her şeyden değerli olduğunu duruşuyla gösteriyor.

Perşembe gecesi UEFA Avrupa liginde Olimpiakos maçı var. Sakat oyuncular Nazım,Tisserand, Sosa, İrfan Can, Zajc ve Serdar Aziz gibi takımın önemli oyuncuları kadroya dönüyor. Zajc, Tisserand, Ferdi ve Novak gibi bir çok ismin performansının yükselmesini sağlayan Vitor Pereira, takıma dokunuşları ve gençlik aşısının kazanımıyla kendi bilgi hazinelerini daha da zenginleştirecek gibi gözüküyor. Vitor Pereira ile Fenerbahçe’de gençlik devrimi yaşanacağını düşünüyorum.