Virgin Galactic halka açılarak kaynak sağlayacak

Yayın tarihi: 28 Ekim 2019 Pazartesi 10:56 am - Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 10:56 am

Uzay turizmi alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Virgin Galactic halka açılan ilk uzay şirketi olma yolunda.

Öncelikli olarak belirli sayıda kişinin uzay turizmine katılımını sağlayacak olan bu şirket, ilerleyen yıllarda daha farklı bir strateji izleyecek. SpaceX gibi şirketlerin büyük rekabet yarattığı uzay alanında, Virgin Galactic gibi kuruluşlar ben de varım diyor. Şu an için bazı uzay gemileri inşa eden bu şirket, ilerleyen yıllarda tıpkı uçak yolculuğu yapar gibi uzaya yolculuk yapılmasını sağlayacak. Bunun gerçekleşmesi için öncelikli olarak bazı kaynaklara ihtiyaç var.

Herhangi bir şirketin gelir kaynağı elde etmesi için öncelikli olarak ya müşteri çekmesi ya da halka açılması gerekiyor. Virgin Galactic ise ikinci yolu tercih etti.

2004 yılında kurulan Virgin Galactic, uzaya insan göndermek isteyen şirketlerden sadece birisi. Jeff Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin şirketi de insanları turizm amaçlı olarak uzaya götürmek istiyor. Esas olarak uzay turizminin gelecek zamanlarda büyük bir öneme sahip olacağını söyleyebiliriz. Örneğin Rusya bile uzayda otel kurmak istediğini ifade etmişti.

Hyundai otonom taksi servisi verecek

Pazartesi günü sosyal sermaye şirketi Social Capital Hedosophia’nın kontrolünde açılacak olan Virgin Galactic, yaklaşık olarak 800 milyon dolar gelir elde edecek. Kuruluşun bugüne kadar uzay çalışmaları ile ilgili yaptığı harcama ise 1 milyar dolar civarında. Peki sizce uzay turizmi ilerleyen yıllarda başarılı olabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz..