Vincenzo Montella resmen göreve başladı: Bütün halka taşımayı hedefliyorum

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 4:01 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 4:01 pm

Üç yıllık resmi sözleşmeye imza atan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda halkı mutlu etmek istediğini söyledi.

Stefan Kuntz’un yerine A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Vincenzo Montella, üç yıllık resmi sözleşmeye imza attı. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Eğitim ve Kamp Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da katıldı.

DHA’nın aktardığına göre Türkiye’de çalıştığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Vincenzo Montella, “Türkçe konuşamadığım için kusura bakmayın. Henüz o seviyeye gelemedim. Bu ülkede çalıştığım, federasyon için güzel şeyler yapabileceğim için mutluyum. Almanya’da düzenlenecek turnuvada hem buradaki vatandaşlarımızı hem de Almanya’daki vatandaşlara bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz. Görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim. Genç, bildiğim, iyi bir takıma sahibiz. Bizim için önemli olan bu. Ben bütün halka bu mutluluğu futbol sayesinde taşımayı hedefliyorum. Bu gururlu duyguları özellikle halkımızın hissettiği önemli duyguları biz de sahada oyunumuzla herkese geçirmek istiyoruz. 2 yıldır Türkiye’deyim. Duyguları, kültürü anlıyorum. Bu duygular benim küçükken yaşadığım duygulara benzer. Bana her zaman çocukluğumu hatırlatıyor. Her kararı eleştirenler olacaktır. Büyük bir sorumluluğum var. Ben en iyisini hem federasyon hem de ülke için sahaya yansıtmaya çalışacağım” diye konuştu.

“BU FORMAYI GİYMEK BİR HEDİYE DEĞİL, PRESTİJDİR”

Önemli bir sorumluluk üstlendiklerini söyleyen İtalyan teknik adam, “Ben bir kulübü temsil etmiyorum. Her şeyi analiz ederek kendi futbol görüşüme uygun kararlar verip, en iyisini yapmaya çalışacağız. Takım ruhu bizim için önemli. Burada bir aile olmamız lazım. Her oyuncu kendi takımında oynadığı zaman ekstra şeyler koyabiliyor. Bunu milli takım formasıyla daha fazla yansıtması lazım. Oyuncuların ne kadar daha fazla koyabiliriz diye düşünmeleri gerekiyor. Biz de bunu sağlamak için burada olacağız.  Bu formayı giymek bir hediye değil, prestijdir. Önemli bir ulusu temsil ediyoruz, önemli bir sorumluluk. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Belli bir düşünceye sahibiz. Bunların üstüne fikirler eklenecektir. Bir oyun metodu üstüne çalışacağız. İki yıldır buradayım. Birçok oyuncuyu tanıyorum.  Maçları izliyoruz. Bizim de gördüğümüz şeyler var. Her antrenör daha iyisini ister. Hepimiz daha iyisini yapmak istiyoruz. Kuntz’a saygıdan dolayı şunu beğenmedim diyemem. Oyun kurulumu ile ilgili ve takımın oyunuyla ilgili birkaç şey belirledik. Yenilikler yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“OYUNCU GRUBUNUN BİR ÜLKEYİ TEMSİL ETTİĞİNİ BİLMESİ LAZIM”

Göreve geldikten sonra takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ve birkaç futbolcuyla görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren Montella, “Benim ilk hedefim geleceğe bakmak. Tabii ki tarihi, geçmişi biliyoruz. Hep ileriye bakmamız gerekiyor. Buraya gelmeden önce başkanla, Hamit Bey ve Mustafa Bey ile görüşme oldu. Takım kaptanı ve birkaç oyuncuyla görüştüm. Sahada ne yapmak istediğimi, saha dışında ne yapmak istediğimle ilgili oyuncular konuştum. İlk hedef taktik kısmında, geriden oyun kurma konusunda ve takım savunması konusunda değişiklikler. Oyuncu grubunun bir ülkeyi temsil ettiğini bilmesi lazım. Ülke dışında da mini bir Türkiye var. Onların da hissettiklerini bütün takımın anlaması gerekiyor. Buradaki bütün maçları takip ediyorum. Bunları her zaman yapacağım” ifadelerini kullandı.

“HAZIR OLAN OYUNCULARI MİLLİ TAKIMA ALMAK İSTİYORUZ”

Her ligi takip ettiklerini söyleyen Montella, “Her ligi takip ediyoruz. Fiziksel ve mental olarak en hazır olan oyuncuları milli takıma almak istiyoruz. Hem Süper Lig’i hem de her ligi takip ediyoruz. İngiltere’de, Almanya’da, Hollanda’da alt kategorileri dahi inceliyoruz, izliyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz Vural’dan TFF’nin Montella kararına sert tepki! “İçim acıyor”