Vinç pistonu patladı, biri çocuk 2 işçi havada asılı kaldı!

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 4:02 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 4:02 pm

Adıyaman’da halk eğitim merkezi inşaatında vinç üzerinde boya yapan biri çocuk 2 işçi vinç pistonunun patlaması sonucu ölümden döndü. Patlama sonucu havada asılı kalan işçileri itfaiye ekipleri kurtardı.

Adıyaman’da yapımı devam eden halk eğitim merkezi inşaatında vinç üzerinde boya yapan işçiler, vinç pistonunun patlaması sonucu ölümden döndü. Atatürk Bulvarı Adıyaman Adliyesi karşı tarafında yapımı devam eden halk eğitim merkezi inşaatında boyacılık yapan yabancı uyruklu Rıza Özbek isimli 15 yaşındaki çocuk işçi ve Davut Özbek, vinç sepetine çıkarak binanın dış cephesini boyamaya başladı.

İŞÇİLER YARALANDI

Vinç sepetinde bulunan iki kardeş işçi, binanın 3.katını boyadıkları esnada vincin pistonunu tutan kulak diye tabir edilen demir pimleri kırıldı. Pimlerin kırılmasıyla vincin pistonu patlayarak hızla vinç kabinini parçalayıp araç içerisine ok gibi saplandı. Bu esnada binaya uzanan vinç sepeti ise hızla kapanınca işçiler demir sepet içerisinde başını ve vücutlarının çeşitli yerlerine sepetin sağına, soluna çarptı.

İşten atılan Migros işçileri TÜSİAD önünde

 

Havada asılı kalan vinç sepetinde yaralı halde duran Rıza Özbek ve Davut Özbek için durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri kurtarma çalışmaları başlattı. İtfaiye ekipleri 15 yaşındaki Rıza Özbey’i, itfaiye merdiveniyle indirdikleri esnada zaman kaybının olmaması için olay yerinde bulunan elektrik dağıtım şirketi olan AKEDAŞ’a bağlı ekipler de araçlarıyla Davut Özbek’i bulunduğu yerden indirdi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Herkesin seferber olduğu yaralı iki kardeş işçi, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken vinç sahibi Aydın Canlı ise olayı anlatarak, “Yeni almış olduğumuz ve garantisi bitmeyen aracımız sepetle çalışırken pimlerinin kopmasından dolayı kaza meydana gelmiştir. İki arkadaşımız hafif yaralıdır. Bu araç yeni ve halen garantisi devam eden bir araçtı. İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor. İki arkadaşımız hafif şekilde yaralandı, durumları çok şükür iyi” diye konuştu.

Ölümle burun buruna! İşçiler havada asılı kaldı 3

Türkiye’nin çocuk işçi ve mobbing gerçeği: İki katına çıkacak