AKP iktidarının ekonomik krize çare olarak yabancılara yönelik başlattığı, '400 bin dolar gayrimenkul yatırımı' karşılığında Türk vatandaşlığı uygulaması, bazı firmaların satış promosyonu haline geldi. Imtilak isimli şirketin Araplara yönelik ilanları, birçok platformda boy boy gösterilmeye başlandı.
Resmi Gazete'de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle birlikte 400 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı karşılığında yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesinin önü açıldı.
Söz konusu kararın ardından bazı firmalar, Türk vatandaşlığını promosyon olarak gösterip konut ticaretine başladı.
https://tele1.com.tr/turk-vatandasligi-almak-ara-sokaklara-dustu-yusufpasada-yabanci-kaldik-622164/
Merkez ofisi İstanbul'da olan Imtilak isimli emlak şirketi, Araplara yönelik ilanlar veriyor. İlanlarda, Türkiye'nin önemli bir yatırım noktası olduğu, yatırım karşılığında rahatlıkla Türk vatandaşlığı alınabileceği belirtiliyor.
Arapça bir kurumsal kimlik oluşturan firma, İstanbul, Trabzon, Sakarya ve Antalya'nın yanı sıra birçok Arap kentinde de faaliyet gösterdiğini belirtiyor.
https://tele1.com.tr/gayrimenkul-ile-turk-vatandasligi-400-bin-dolar-oldu-620542/
"Devlet garantili projelere odaklanın" sloganıyla konut satış ilanları veren firma, Arap yatırımcılara, "Havaalanından mülkü teslim alana kadar hizmetlerini sağlama" taahütü veriyor.
Firmanın internet sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre, Arap yatırımcılara Türk vatandaşlığı alabilmeleri için 3 seçenek sunuluyor. İlk yöntem bankaya 3 yıl süreyle 500 bin dolar yatırmış olmak. İkinci yöntem, en az 500 bin dolar sermayeli bir yatırım yapmış olmak. Üçüncü seçenek ise firmanın satışa sunduğu en az 400 bin dolarlık bir gayrimenkul satın almış olmak.
Firma, bu üç koşuldan birini yerine getiren Arap yatırımcıya, Türk vatandaşlığı alması için aracı olduğunu belirtiyor.
Vatandaşlık aşamaları şu şekilde aktarılıyor:
1- Başvurunun kayıt ve onay aşaması
2- Dosyayı incelemek üzere yetkili Genel Müdürlüğe iletmek
3- Dosyanın ilk kontrolu
4- Genişletilmiş denetim, arşivleme ve dosyanın değerlendirilmek üzere yetkili makamlara iletilmesi aşaması
5- Dosyanın Bakanlar Kurulu onayı için vatandaşlık listesine alınması
6- Karar verme aşaması
7- Sonuç bildirimi