Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin 8'inci olağan kongresinde 'laiklik' mesajı verdi. Karamollaoğlu, muhafazakarlık adı altında değerlerin istismar edildiğini belirterek, "Laiklik herkesin dini ve sosyal görüşlerinin ifade edilmesinin teminatı olarak anlaşılmalıdır" dedi.
Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi, “Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var” sloganıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağlu'nun, tek aday olduğu kongrede bin 200 delege 2023 seçimlerinde partinin yöntemini belirlendi. "Geçmiş travmalarımızdan kurtulmamız lazım" diyen Karamollaoğlu'nun kongredeki konuşmasında 'laiklik' mesajı ön plana çıktı. Karamollaoğlu şunları dile getirdi:
"DEVLETİN VAZİFESİ KİMLİK DAYATMA DEĞİLDİR"
"Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını inşa etmek için artık geçmişin travmalarından hep birlikte kurtulmamızın zamanı geldi. Ülkemiz sağcılık, solculuk, Kürtçülük, Türkçülük, Sünnilik, Alevilik, dindarlık ve laiklik gibi tartışmalar yüzünden yıllarca hem zamanını hem de enerjisini tüketmiştir. Bu konularda telafisi imkansız acılar yaşanmıştır. İnsanımız bıkmış ve yorulmuştur artık. Bizler laiklikten değil sözde laikçilerden hiçbir zaman İslam'dan değil ama sözde İslamcılardan muhafazakarlığın kendisinden değil muhafazakarlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik. Artık bu defterler bir daha açılmamak üzere kapanmalı ve tarihin tozlu sayfalarında yerini almalıdır. Din herhangi bir sosyal grup ya da partinin tekelinde olmaz. Laiklikte herkesin dini ve sosyal görüşlerinin ifade edilmesinin teminatı olarak anlaşılmalıdır. Devletin vazifesi kimlik dayatma değildir. Var olan kimliklerin devlet şemsiyesi altında huzur ve güvenle özgürce sürdürmesini sağlamaktır. Bizim inancımızda dinde zorlama
ifadesi vardır. "
KARAMOLLAOĞLU YENİDEN SEÇİLDİ
Kullanılan oyların tümünü alan Temel Karamollaoğlu, yeniden genel başkan seçildi.
BÜLENT ARINÇ DA KATILDI
Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan ve daha sonra adaylık yarışından çekilen Mete Gündoğan ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı Recai Kutan, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
https://tele1.com.tr/karamollaoglu-iktidar-ne-zaman-basi-sikissa-yeni-anayasa-tartismasi-baslatiyor-716761/