CHP Genel Başkanı Özgür Özel İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Özel Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkında açıklama yaparak İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın siyasi partileri bilgilendirmesi çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. İki ismin görüşmesi sonrası bir basın toplantısı düzenlendi. Basına açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Bundan sonrası için de temaslarımız işbirliğimiz sürecek, temel mottomuz muhalefete muhalefet etmek değil iktidara muhalefet etmektir. Muhalefetin bir ve bütün olabildiği her yerde iktidar üzerindeki denetim gücü yaptırım gücü çok daha yüksektir." dedi.
AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI: HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN
Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkında da konuşan Özel "Türkiye bir mafya filmi mi izliyor, yoksa Adalet-Siyaset-Emniyet üçgeninde yaşanan bir şeyleri mi izliyor belli değil herkes aklını başına alsın bu ülkede huzurlu bir şekilde yaşayacaksak, insanların adalete güven duymaları lazım." dedi.
" Taraflar her gün taraf değiştiriyor, Tweetler atılıyor içinde bir sürü anlam çıkarabilecek tehditler var. İçişledir Bakanı ile bir partinin genel başkanının tweetler üzerinden Cumhurbaşkanı'na ve birbirlerine mesaj vermeleri demokrasi görüntüsü değildir. Demokrasi şeffaflık rejimidir. Adalet Bakanı'nın ve İçişleri Bakanı'nın hızla siyasi partileri bilgilendirmesi lazım. Diğer iki liderin de Emniyet'in ve adaletin üzerinden ellerini çekmesi gerekiyor. " dedi.
https://tele1.com.tr/ayhan-bora-kaplan-sorusturmasi-genisliyor-3-sivil-ve-1-komiser-daha-gozaltinda-1066854/#google_vignette
Özgür Özel'in açıklamaları şu şekilde:
İYİ Parti ile CHP'nin ilişkisi kurulduğu günden bugüne kadar karşılıklı işbirliği nezaket anlayışı içindi ilerledi. Bizim kişisel hukukumuzda eskiler ve çök başaralı bir yaşanmışlık sürecine dayanmaktadır. Zaman içinde aramızda gelişen diyalog karşılıklı samimiyet birbirinin sözünü gözünden anlayacak noktaya geldi. Pek çok olası krizi birlikte yaşanmadan aşılmasına katkı sağlamış bir geçmişimiz var. Sayın Dervişoğlu ile yeniden yollarımızın kesişmiş olmasından memnuniyet duyuyorum.
MECLİS GÜCÜ VURGUSU
CHP'nin de İYİ Parti'nin de üyeleri seçmenleri birbirine uzak insanlar değiller. Atatürk'ü gönülden seven Cumhuriyet'in kuruluş değerleriyle çelişkisi olmayan. Kurucu kadrolara muhabbet besleyen seçmenlerimiz sahada zaten birbirine en yakın ilişkileri kurabilen seçmenler. 31 Mart seçimi, arkasından Türkiye siyasetinde memnuniyetle takip ettiğimiz ve içinde bulunduğumuz bir normalleşme süreci yaşıyor. İYİ Parti ile normalleşme sürecine ihtiyacımız yok zaten olması gerek süreci olması gerektiği gibi hep birlikte yaşadık. Bundan sonra Mecliste iki siyasi parti olarak ilişkilerimizi en iyi düzeyde sürdüreceğiz. Hep söylediğimiz bir şey var. Biz 31 Mart seçimlerinde 1. partiyiz ama son genel seçimlerde Ana muhalefet partisiyiz. Ana Muhalefet partisi olmanın sorumluluğuyla birlikte ortak mutabakat metinlerinde ortak görüşlerde buluştuğumuz İYİ Parti ile Meclis'in güçlendirilmesi konusundaki ortak düşüncemiz şöyle de bir karşılık bulmuş görünüyor. Bir dönem sadece bir dönem genel başkanın milletvekili olduğu günlerin de ya da iki genel başkanın milletvekili olduğu günlerden, bugün Meclis'teki grubu bulunan siyasi partilerden Adalet ve Kalkınma Partisi dışında Saadet Partisi dışında tüm partilerin genel başkanları milletvekili. Milletimiz genel başkanların vekil olduğu Meclis'in güçlü olduğu, günler özlediğini yaşadığımız hem seçim süreçlerinde hem de kurultay süreçlerinde partiler milletin bu sesini duydular ve buna doğru parlamentonun buna doğru evrilmiş olduğunu görüyoruz.
https://tele1.com.tr/suleyman-soylu-gerginligi-muhabirin-telefonuna-mudahale-etti-1066957/
"TEMEL MOTTOMUZ MUHALEFETE MUHALEFET DEĞİL, İKTİDARA MUHALEFET"
Bundan sonrası için de temaslarımız işbirliğimiz sürecek, temel mottomuz muhalefete muhalefet etmek değil iktidara muhalefet etmektir. Muhalefetin bir ve bütün olabildiği her yerde iktidar üzerindeki denetim gücü yaptırım gücü çok daha yüksektir. Biz bunu geçmişteki pratiğimizde test ettik başardık. Gruplarımızın yönettiği süreçlerde, toplumun çok tepki gösterdiği kanun maddelerine ortaklaşa gösterdiğimiz direnç ve strateji ile sonuç aldık. Bundan sonra da milletin halkın yararına alınan her şeyde birlikte olacağız. Her konuda aynı fikirde olmayabilir bunu da birbirimize nezaketle ifade edebiliriz ama güçlü bir muhalefetin Türkiye'nin yarınlarının hızla güzelleştirecek günleri taşıyacağını biliyoruz ve bununla birlikte bir mutabakat içindeyiz . Burada gördüğümüz
AYHAN BORA KAPLAN AÇIKLAMASI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel 36’ncı turda adaylıktan çekilen Muhsin Şentürk Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması ve Ayhan Bora Kaplan'ın soruşturması ile Emniyet'te yaşananlar hakkında sorulan soruya cevap verdi.
Özgür Özel şunları söyledi:
Bir yüksek yargı seçiminde iki liderin görüşmesinden sonrası adayın birinin çekilip başka bir makamı talep etmesi ve o adaya giden oyalrın bir yere yönlendirileceğine ilişkin bir inanç hakimdir. Bu dayatmaya ya Yargıtay'da oy kullananlar uymadı ya da adayı çekelim arkadaşlarımız bildiği gibi yapasın dendi. Seçimdeki sonuç Sayın Erdoğan'ın beklediği gibi olmadı bu net ama yaptığı atama maalesef 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun değildir.
Sayın Erdoğan, Sayın Meclis başkanı her fırsatta yeni bir Anayasa'dan bahsediyorlar, bende diyorum ki mevcut Amasya'ya uyun sonra yeni Anayasa isteyin. Şimdi Mevcut Anayasa'ya uymamanın baş kahramanını en çok oyu da almadığı halde dün gece yarısı atıyorsunuz. Bu arkadaş Anayasa'nın ilgili maddesinin Anayasa Mahkemesi karaları bağlayıcıdır ve yayınlanır yayınlanmaz uygulanır demesine rağmen direndi ve bu kararı uygulamadı. Anaysa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız demek ki sizin mevcut Amasya'yı ihlalde ısrarcısınız.
AKLINIZI BAŞINIZA ALIN
Bu yüksek yargı bu tip pazarlıkların yapılacağı yer değildir. Oralardan Gezi , 28 Şubat aileleri, Sinan Ateş'in eşi çocukları adalet bekliyor, sen oradan onu buraya atayım. Türkiye bir mafya filmi mi izliyor, yoksa Adalet-Siyaset-Emniyet üçgeninde yaşanan bir şeyleri mi izliyor belli değil herkes aklını başına alsın bu ülkede huzurlu bir şekilde yaşayacaksak, insanların adalete güven duymaları lazım.
https://tele1.com.tr/fatih-altaylidan-ali-yerlikaya-iddiasi-yipratilmak-ve-koltugundan-kaldirilmak-isteniyor-1067058/
İKİ LİDER ELLERİNİ ÇEKSİN
Bugün Türkiye'de adalete güven yüzde 20'in altına indi. Bu şartlarda mahkemeye güvenin olmadığı yerde, demokrasi olmaz. Mesele fevkalade yanlıştır. Taraflar her gün taraf değiştiriyor, Tweetler atılıyor içinde bir sürü anlam çıkarabilecek tehditler var.
İçişledir Bakanı ile bir partinin genel başkanının tweetler üzerinden Cumhurbaşkanı'na ve birbirlerine mesaj vermeleri demokrasi görüntüsü değildir. Demokrasi şeffaflık rejimidir. Adalet Bakanı'nın ve İçişleri Bakanı'nın hızla siyasi partileri bilgilendirmesi lazım. Diğer iki liderin de Emniyet'in ve adaletin üzerinden ellerini çekmesi gerekiyor.