TELE1 Özel: İbrahim Yıldırım
ABB Başkanı Mansur Yavaş, 30 yaş altındaki kadın ve çocuklara yönelik ücretsiz HPV aşısı desteğinin ardından bugün ‘Diyabet Sensörü Destek Programı’na katıldı. Yavaş, "Ankara’da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrencimiz var. Onların eşit, sağlıklı bir şekilde sınava girmesini sağlayacak sensörleri dağıtmış olacağız. Umarım bu uygulama Türkiye’de örnek olur" dedi.
Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Siyasetçiler de seçime sayılı günler kala saha çalışmalarını sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da bugün başkentte düzenlenen ‘Diyabet Sensörü Destek Programı’na katıldı.
Geçtiğimiz günlerde sosyal destek programı kapsamında 30 yaş altındaki kadın ve çocuklara ücretsiz HPV aşısı sunacaklarını açıklayan Yavaş, diyabet sensörü projesini de duyurdu.
"UMARIM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLUR"
Yavaş, "Ankara’da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrencimiz var. Onların eşit, sağlıklı bir şekilde sınava girmesini sağlayacak sensörleri dağıtmış olacağız. Umarım bu uygulama Türkiye’de örnek olur" dedi.
Yavaş, programda şunları söyledi:
-Televizyon programlarında ve meydanlarda yaptığımız konuşmalarda hep şunu söylüyorum: Belediyecilik, asla asfalt ve kaldırımdan ibaret değildir. Fen İşleri, bunları bir şekilde planlayıp yapıyor. Önemli olan, kanunda şöyle tarif ediliyor: Doğumundan ölümüne kadar kentte yaşayan insanların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Bu ihtiyaçlar, sağlık olur, sosyal destek olur, esnafın işini geliştirmesi olur. Ankara’da yaşayan herkesin kendi bulunduğu gruba göre onların daha konforlu, rahat yaşamasını sağlamaktır. Biz ,‘kime nasıl destek olabiliriz’ diyerek çalışıyoruz.
-Destek kampanyalarını gördükçe şöyle bir yol aklımıza geldi: Evlilik öncesi herkese ücretsiz olarak SMA aşısı, SMA kontrolü yapacağız dedik. Daha sonra Sağlık Bakanlığı da bunu gündemine aldı. Ancak görüyoruz ki her gittiğimiz mitingde SMA hastalarının aileleri bizden destek istiyor. Belediyemize başvurup evlenmek isteyen herkesi zorunlu olarak SMA testini gönderme kararı aldık. Testi yaptırmayanlara nikah kıymıyoruz diyeceğiz. Maalesef aileler biraz ihmalkar davranıyor. Sonuçta aile bir yaşam boyunca çile çekiyor.
-HPV aşısı. Bu da Türkiye’de kanser türleri içerisinde akciğer kanseri ve diğer kanserler dışında en fazla rastlanılan ve ihmal edilen bir aşı. Bunu da 30 yaş altındaki sosyal destek verdiğimiz ailelerin çocuklarına ücretsiz bir şekilde yaptırma kararı aldık.
-Diyabet sensörüyle ilgili de karar aldık. Ücretsiz vereceğiz. Bu şekilde destek olmak istiyoruz. İşte sosyal belediyecilik budur.
-Ankara’da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrencimiz var. Onların eşit, sağlıklı bir şekilde sınava girmesini sağlayacak sensörleri dağıtmış olacağız. Umarım bu uygulama Türkiye’de örnek olur.
https://tele1.com.tr/mansur-yavastan-altinoka-mal-varligi-cikisi-aciklayincaya-kadar-devam-edecegim-1027383/