Kemal Sunal'ın bir filmindeki "Mazlum'u Getirin Bana" repliğinden esinlenerek stres koçu olan Hasan Rıza Günay, 11 yıldır dayak yiyerek para kazanıyor.

Hasan Rıza Günay, ilk tescilli dayak yiyen adam 11 yıldır ekmek parasını, stres atmak isteyenlerin tekme ve tokatlarıyla kazanıyor. Çevresindeki insanların meslekleri varken kendi işsizliği içinde ukde kalan Hasan Rıza Günay, Kemal Sunal’ın Şark Bülbül'ü filminden esinlenerek 2010 yılında kendi işini kurdu. Günay canı sıkılan, patronuna, eşine kızan, stres atmak isteyenlerden para karşılığında dayak yemeye başladı. 2012 yılında Türkiye Patent Enstitüsü’ne başvuran ve mesleğini onaylatan Günay böylece Türkiye'nin ilk tescilli dayak yiyen adamı oldu.

KEMAL SUNAL'A ÖZENDİ

Stres Koçu'nun, insanlara depresyon, panik atak, sıkıntı, sinir hastalığı gibi durumlarda profesyonel destek sağladığını anlatan Günay, mesleğini icra ederken uyguladığı teknikleri şöyle anlattı: "Kemal Sunal'ın Şark Bülbül'ü filmi vardı. Patronuna kendini dövdüren bir insan karakteri vardı. Ben bu mesleğe dönüştürmek için kendime vuruşlar yaptırarak bu işe başladım. Haykırma, bağırma, çağırma, bilinçaltındaki olumsuz düşünceleri ve duyguları (endişe, öfke, kıskançlık, korku) stres koçuna yansıtılması esasına dayanan metot. Daha sonra zararsız maddeleri (yumurta, meyve, pasta, su balonu) kendime attırma metodunu çıkardım. Bir başka metotta ise danışanımı yaşadığı ilişkisinde aldatan kişinin fotoğrafından hazırlanan maskeyi yüzüme takıyorum. O canlandırma esnasında danışanımın içindeki öfke, kin, bilinçaltındaki düşünce ve fikirleri kendime yönlendiriyorum. Bu metotta danışanımın sevmediği politikacıyı, sanatçıyı, düşmanı olan insanı da canlandırıyorum. Ona gaz vermek için onu, o atmosfere sokuyorum. Bir rahatlama ortamı sağlıyorum."

"YÜZÜMÜ KAPATIYORUM"

Her müşteriye gitmediğini söyleyen Günay, günde en fazla 2-4 müşterisi olduğunu ve insanların evlerinde, ofislerinde ya da spor salonlarında çalıştığını anlattı. Vücuduna zarar gelmemesi önlemler aldığını aktaran Günay, "Burun kemiği ve haya bölgesi hariç vücuduma vurduruyorum. Kimilerine boks eldiveni de veriyorum. Erkeklerde ise daha korunaklı bir sisteme geçiyorum. Bazıları kask takmamı istemiyor. Ben de ellerimle yüzümü kapatarak vurmasını sağlıyorum." ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLERİNİN YÜZDE 70'İ KADINLAR

Dayak yemeden önce bu işi kendi isteğiyle yaptığına dair belge imzaladığını söyleyen Günay, formunu korumak için spor yapmayı aksatmadığını, günde iki öğün yemek yediğini, uykusuna dikkat ettiğini aktardı. Müşterilerinin yüzde 70'ini kadınların oluşturduğunu anlatan Günay, kadınların altın günlerine de ekmek parası için gittiğini söyledi.