Müzisyen Özkan Süslerer’i ikinci kez “Çiftetelli” çalmadığı için darbeden sekiz sanığa “takdir indirimiyle” bir yıl beş ay 15’er gün hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geriye bırakıldı.
Bursa Mudanya Esnce Mahallesi Eşgel sahil bölgesindeki bir mekanda 22 Ekim 2022 tarihinde bir grup, Müzisyten Özkan Süslerer’den ikinci kez “Çiftetelli” müziğini çalmasını istedi. Özkan Süslerer ise daha sonra tekrar çalacağını söyleyince grupla Süslerer arasında tartışma çıktı. Çalışanların ve diğer müşterilerin araya girmesiyle tartışma sona ererken dinleyici grup, mola vererek sahneden inen Özkan Süslerer’i mekanın arka bahçesinde darbetti.
Durumu fark eden çalışanların araya girmesiyle saldırgan grubun elinden kurtulan Süslerer, ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaburgasında kırık oluşan ve omzu çıkan 3 çocuk babası 25 yıllık piyanist şantör Süslerer, 1 ay iş göremezlik raporu aldı.
TUTUKLANAN 1 ŞÜPHELİ 2,5 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ
Olayın ardından Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Kamera görüntülerinden kimlikleri tespit edilen şüphelilerin, gece kulübünün bulunduğu Esence Mahallesi'nde yaşadıkları belirlendi. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen Yakup A., 17 yaşındaki U.D., Sait A., Süleyman T., Eray B., Barış B., Volkan K., Ersel G., Gökhan G. gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından Mudanya Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden dördü savcılık sorgusunun ardından tutuklama, beşi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dokuz şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturma savcısının itirazı üzerine şüphelilerden dördü bir kez daha gözaltına alındı. Mudanya Adliyesi'ne sevk edilen dört şüpheliden Süleyman T., çıkarıldığı nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İki buçuk ay tutuklu kalan sanık Süleyman T. de yargılama devam ederken tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
“KENDİLERİNE DİRENME YA DA KAÇMA İMKANI OLMADI”
Mudanya Asliye Ceza Mahkemesi?nde görülen karar duruşmasında savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Özkan Süslerer’in taşkınlık çıkması üzerine sahneden inerek, restoranın arka bahçesindeki karanlık bir noktada saklandığına, sanıkların ise ellerindeki ışıkla Süslerer’i bularak, konuşma fırsatı vermeden saldırdıklarına dikkat çekilerek, “Sanıkların Özkan Süslerer’in yüzüne, kafasına ve vücudunun her yerine yumruk ve tekmeler ile vurdukları, Süslerer’in kendilerine direnme ya da kaçma imkanının olmadığı, darp nedeniyle bayıldığı, bu sebeple sanıkların olay yerinden kaçtıkları, Süslerer’in alınan kati raporunda basit bir tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek ve kemik kırığı oluşacak şekilde yaralandığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Mütalaada kamera görüntüleriyle de suçun sabit olduğuna dikkat çekildi.
KİŞİLİKLERİ GÖZ ÖNÜNE ALINDI
Esas hakkındaki mütalaanın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklara “kasten yaralama” suçundan bir yıl altışar ay hapis cezası verdi. Bu cezayı mağdurun kemikleri kırıldığı için artırarak bir yıl dokuzar aya yükselten mahkeme, ardından da verilen cezanın faillerin geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini göz önüne alıp, “takdir indirimi” uygulayarak cezayı bir yıl beş ay 15’er güne indirdi. Mahkeme cezaları, “sanıkların kişiliği göz önüne alındığında yeniden suç işlemeyeceği kanaati hasıl olduğu” gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
“HAYVANCA SALDIRDILAR”
Verilen karara tepki gösteren Özkan Süslerer, bir yıl geçmesine rağmen olayın etkisinden kurtulamadığını söyleyerek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Beni darbettiler, bana hayvanca saldırdılar. Ondan kurtulayım, ondan kurtulayım dedim, kurtulamadım. Yerlerde süründüm. Hiç bunu beklemiyordum. İnsan kavga edeceğini bilse, böyle bir olay olacağını bilse, ne bileyim insan bir hazırlanır, eline bir sopa alır, kavgaya hazırlanır. Benim hiç haberim olmadan 10 kişi bana arkadan saldırdılar. Ondan sonra mahkememiz oldu. Bir kişi içeri girmişti, 76 gün içeride yatmıştı. Ondan sonra ilk mahkemede o da çıktı dışarı. İlk mahkemede bir şey olmadı, hepsi yalan söyledi. Hepsi kıvırdı. ‘Biz dövmedik, biz yapmadık, sarhoştuk hatırlamıyoruz’ dediler. Yani kısacası karakolda doğru söylediler, mahkemede şaştılar. Bu cezaların caydırıcılığı yok. Daha çok ceza alması lazım. Bir buçuk sene bunlar için az. Ben üç ay çalışamadım. Kaburgam kırıldı, omzum çıktı, kafam gözüm darmadağınıktı”
MÜZİSYENLİĞİ BIRAKTI
Bir ay iş göremezlik raporu aldığını ancak üç ay çalışamadığını söyleyen Süslerer, olayın ardından müzisyenliği bırakarak, özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını belirtti. Bu nedenle gelirinin düştüğüne ve mağdur olduğuna dikkat çeken Süslerer, “Kazancım mükemmel derece düştü. Müzisyenlikte aldığım para ile asgari ücret arasında üç-dört kat fark var. 15 senedir güvenlik görevlisi kartım var. Böyle bir olay olacağı hiç aklıma gelmemişti. Bu meslekten soğuduğum için bıraktım. İnsanlar eskisi gibi değil. İki-üç bira içen mafya kesiliyor, huzur bozuyor, kavga çıkarıp ortalığı darmadağınık edip gidiyorlar. Güvenlik görevlisi olmadan önce, hiçbir şekilde kazanç elde edemedim. Zaten bir ay raporum vardı. Üç ay çalışamadım. Ağrımdan, sızımdan perişan olmuştum. Resimlerimden de belli zaten. Doktor raporlarından da belli. Borçlarımı gazinoda çalışırken çok güzel ödüyordum. Bu üç ay çalışamadığımda, iki ay sonra uyarı aldım. üçüncü ayda zaten çalışamadığım için hacizlik oldum. Aracımı satmak zorunda kaldım. Aracımı satıp bütün borçları kapattım. Ev kirası birikti. Bu sefer yiyecekler, içecekler birikti. Hiç kimse benim yanımda olmadı. Şimdi evdeyken cihazlarıma bakıyorum, orguma bakıyorum. Çalasım var, o günden beri org çalmıyorum. Tutkuyla çaldığım müzik aletim artık bana acı hatıralar anlatıyor” diye konuştu.
(DHA)
https://tele1.com.tr/muzisyen-onur-sener-olduruldugu-yerde-anildi-924383/