Cumhur İttifakı Üyesi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığının parti genel başkanlığından ayrılması gerektiğini söyledi.

Cumhur İttifakı üyesi Büyük Birlik Partisi'nin(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de basın mensuplarıyla birlikte bir kahvaltı düzenledi. Mustafa Destici burada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Destici, mevcut sistemin en önemli unsurlarından biri olan ve kamuoyunda büyük eleştirilere neden olan cumhurbaşkanlığı ile parti genel başkanlığının ayrılması yönünde görüşlerinin olduğunu dile getirdi. Destici şunları söyledi: "Biz biliyorsunuz bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili başından itibaren bir uyum yasaları sürecinin tamamlanması gerektiğini söyledik. İki, yeni anayasa taslağı hazırlığımızda da yani cumhurbaşkanının partili olabilir ama önümüzdeki dönemle ilgili yeni bir anayasa teklifi gelirse yapılırsa burada cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması konusunda Büyük Birlik Partisi'nin görüşü bu yöndedir. Hakeza cumhurbaşkanı yardımcılarının önceden belirlenip seçimle iş başına gelmesi gibi hususlar bu iki maddeden başlayarak bizim bu konuda farklı düşüncelerimiz var. Biz bunu daha önce de ifade ettik. Geçtiğimiz yıl anayasa teklifi gündeme geldiğinde bunu da dile getirdik biliyorsunuz."

"ZARAR GÖRSEK DE DESTEKLEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Mustafa Destici, 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen BBP'nin 11. Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında "Zarar görse de destekleyeceğiz" demişti. Destici buradaki konuşmasında şunları ifade etmişti: "Parlamenter Sistem'in devleti yönetilemez hale getirdiğini, mevcut sistemle demokrasiyi 10 yıl bile yaşatamayıp sürekli darbelere ve darbe girişimlerine maruz kaldığımızı, sistemdeki arızalar nedeniyle zayıf düşen devlet yapısını ülkeyi dışarıdan müdahalelere açık hale getirdiğini, sonuçta yönetim şeklimizin en büyük zaafımız ve geri kalma sebebimize dönüştüğünü, bu yönetim zaafının müdahalelere zemin oluşturduğunu sayısız kez dile getirdik. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ni bir parti için ya da bir şahıs için veya bir zümre için desteklemedik. Partimizin Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ne geçişi desteklemesi zaman zaman haksız bir şekilde eleştirildi. Hep inandıklarımızı yaptık. Sonuçta siyaseten zararlı çıksak da siyaseten kaybedecek tarafta dursak da inandıklarımızla menfaatlerimiz arasında kalmadık. Tereddüt etmeden inandıklarımızı seçtik." https://tele1.com.tr/destici-maden-kazalarinda-avrupaya-gore-ortalamanin-uzerinde-can-kaybi-veriyoruz-719085/