MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 2020'ye kadar CHP'den bazı milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurmaları için Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne geçebileceğini iddia etti. Bahçeli, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nda düzenlemeler yapılması gerektiğini savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasi parti liderlerine yaptığı 'Memleket Masası' çağrısına yanıt verdi. Bahçeli, ayrıca yaptığı açıklamada, ''Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır'' dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasi parti liderlerine çağrıda bulunarak, "Bir masa etrafında toplanmamız lazım, ortak aklı işletmemiz lazım. Bu masanın adına da 'Memleket Masası' diyelim. Gıda erişimi ve güvenliği olacak bundan sonra, tarım üretimi önemli olacak. Dünya küçülecek gibi görünüyor. Böyle bir ortamda yurt dışına karşı da birlikteliğin önemli olacağını düşünüyorum" dedi. Akşener'in bu çağrısına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki geldi.

''TÜRK SİYASETİNİN ESEF VERİCİ TALİHSİZLİĞİDİR''

Bahçeli, ''Bir yanda KOVİD-19 salgınıyla boğuşan Türkiye’miz, diğer yanda siyasi ayak oyunlarıyla, ayıplı ve ağır kusurlu tekliflerle meşgul ve muhatap olmaktadır. Milli ve ahlaki değerlerden mahrum siyasi güruhun ülkemize istikamet çizme gayretkeşliği çiğ bir tezgâhın, çirkin bir tuzağın varlığına açıkça delil teşkil etmektedir. Millete ve vatana özden mensubiyet duymayan lekeli ve sicili karanlık yüzlerin Türkiye’yi hedefine alan ihanet planları devamlı surette güncellenip gün ışığına çıkmaktadır. Gerçekleri örtbas etme çabası, kötü emelleri maskeleyip saklama amacı artık mümkün olmayan bir çırpınma halidir. Son günlerde ısmarlama ve icazetli görüşlerin siyasi gündemde yer tutması oldukça kaygı ve kuşku verici bir durumdur. İP’in Memleket Masası önerisi, buna CHP’nin sıcak ve sempatik yaklaşımı, marjinal ve marazi partilerin Meclis’te grup kurabilmeleri maksadıyla milletvekili transfer sezonun tekraren açılması Türk siyasetinin esef verici talihsizliğidir'' dedi.

'SEÇİM KANUNUNDA DÜZENLEMELER YAPILMALIDIR'

Türkiye’nin ve siyasi hayatımızın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için şu hususların gündeme alınması ve bir an önce hukuki ve ahlaki bir temele kavuşturulması sağlanmalıdır diyen Bahçeli, şu maddeleri sıraladı: 1– Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir. 2– Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır. 3– TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır. 4– Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır. 5– Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır. 6– Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir.