Vicdansızlığın bu kadarı! Yavru köpekleri çuvala koyup sokağa attılar

Yayın tarihi: 30 Eylül 2020 Çarşamba 11:01 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2020 Çarşamba 11:01 pm

Sivas’ta 13 yavru köpek ağzı kapalı çuvala konularak sokağa atılmış halde bulundu.

Sivas’ın Hafik ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 13 yavru köpek ağzı kapalı çuvala konularak sokağa atıldı.

Olay, ilçeye merkezi Atatük Caddesinde yaşandı. İlçede yaşayan Osman Gökhan Güven (35) cadde üzerinde yürürken bir veteriner kliniği önündeki çuvalda ses ve hareket olduğunu farketti. Çuvala yaklaşan Güven, ağzı kapalı çuvalı açtığında içerisinde 13 yavru köpeğin olduğunu gördü. Güven, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak yardım istedi. Yavru köpeklerden 4 tanesini ilçe sakinleri alarak beslemek için sahiplendi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise köpeklerin barınağa yerleştirilmesi için belediyeden yardım istedi. Yavru köpekleri bırakan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı.

“BU VİCDANSIZLIK”

Yavruları bulan Güven, “Akşam saatlerinde çuvalı farkettim. Ağzı kapatılan çuvalın içerisinde 13 tane yavru köpeğimiz vardı. Köpeklerden 4 tanesini çevremizdeki arkadaşlar alarak sahiplendi. Olayı ilçe emniyete bildirdim. Polisler yavru köpeklerin barınağa verilmesi için çalışma başlattı. Bu bir vicdansızlıktır. Bu bir cinayettir. Bunları bırakanların bulunması için yetkililerin harekete geçmesini istiyorum” dedi.