Veyis Ateş’i soran Fikri Sağlar’a Süleyman Soylu’ya ‘hakaret’ soruşturması

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 6:19 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:03 am

Eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar’a, suç örgütü lideri Sedat Peker’in işaret ettiği Veyis Ateş’e ’10 milyon euroyu ne yaptın?’ sorusu sebebiyle soruşturma açıldı. Sağlar, soruşturmanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘hakaret’ten açıldığını söyledi.

Eski Kültür ve  Devlet Bakanı Fikri Sağlar, TELE 1’de yayınlanan Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programının konuğu oldu. Eski CHP Milletvekili Fikri sağlar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘hakaret’ ettiği gerekçesiyle kendisine soruşturma açıldığını söyledi. Sağlar, soruşturmanın gerekçesi olarak Veyis Ateş’e sorduğu ’10 milyon euroyu ne yaptın?’ sorusunun gösterildiğini ifade etti.

Kendisine açılan soruşturmayı TELE 1’de ilk kez açıklayan Sağlar şöyle konuştu:

“Sedat Peker bir sürü ifşaatta bulundu. Bu ülkenin başbakanı, bu ülkenin meclis başkanı, bu ülkenin şu anda iktidar partisinin başkanvekili olan kişinin ailesi ve kişiyle ilgili uyuşturucu kaçakçılığından kaynaklanan ifşaatta bulundu. Ama hala savcılık bir şey yapmıyor ama savcılık bana ‘Süleyman Soylu’ya hakaret ettin’ gerekçesiyle, ’10 milyon euroyu Veyis Ateş kimin adına istedi?’ sözümün üzerine soruşturma açıldı. Savcılığın bana gönderdiği kağıtta ‘gelmezseniz polis zoruyla getireceğiz’ deniyor. Bunu ilk defa açıklıyorum.”