Veyis Ateş kimler arasında aracılık yaptı? 10 milyon euronun sırrı ne?

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 1:16 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2021 Salı 1:18 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları gündemi belirlemeye devam ediyor. Son olarak HaberTürk sunucusu Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği ortaya çıktı. Bu paranın neden istendiği ve kimler arasında aracılık yapıldığı ise merak konusu oldu.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısında, yurtdışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini aradığını belirterek, HaberTürk TV spikeri Veyis Ateş hakkında utanç verici suçlamalarda bulunduğunu söylemişti. Sevilay Yılman ise Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasında geçen diyalogu yazdı. Yılman’ın haberinde Ateş’in Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği yer aldı. Bu paranın neden istendiği ve Ateş’in kimler arasında aracılık yaptığı merak konusu oldu.

Altaylı yazısında “Veyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı” demişti. “Utanç vericiydi. Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar. Akıl alır gibi değildi” ifadelerini kullandı. Altaylı yazısında, “Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu” demişti. Altay’ın işaret ettiği ‘ablası gibi sevdiği gazeteci’nin HaberTürk yazarı Sevilay Yılman olduğu anlaşıldı.

Yılman yazısında Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasında yapılan konuşmaya yer verdi:

Veyis Ateş diyor ki özetle; “Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün… ”

Bunun üzerine SBK diyor ki; ”Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?”

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; “Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…”

SBK ise; “Nasıl göstereceğim abi?”

Veyis; “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın“ diyor.

SBK da; “Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?” diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:

“Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!”

VEYİS ATEŞ 10 MİLYON EUROYU KİMLER ADINA İSTEDİ?

Ortaya çıkan bu bilgilerin ardından yurttaşlar ve siyasetçiler başta olmak üzere birçok isim Veyis Ateş’in kimler adına aracılık yaptığını sordu. “Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin” ifadelerini kullandı.

FATİH ALTAYLI’DAN YANIT

Bu bilgilerin ardından Altaylı’nın aracılığın kimin adına yapıldığını bildiğine ilişkin yorumlar yapıldı.

Metin Cihan’ın Fatih Altaylı’ya sorduğu soru üzerine Altaylı yanıt verdi. “Bilsem yazardım. Ben saklamam kardeşim. Teşekkür edeceğinize suçluyorsunuz. Ulan hepiniz ahlaksızsınız be” ifadelerini kullandı.

10 milyon euronun kimler arasında aracılık yapılmak için alındığı sorusunun cevabını bildiği fakat söylemediği düşünülen bir diğer isim ise Sevilay Yılman oldu. Yılman, Veyis Ateş ile Sezgin  Baran Korkmaz arasında geçen diyalogu yazmasına rağmen bu soruya ilişkin bir yanıt vermedi.

 

Twitter’da gündem olan, sorulan sorular şu şekilde:

Fatih Altaylı, Veyis Ateş hakkında yazdı: Utanç verici suçlamalar

Sevilay Yılman: Beni SBK ile AKP’li bir vekil tanıştırdı

Sezgin Baran Korkmaz – Veyis Ateş’in 10 milyon euro pazarlığının kaydı ortaya çıktı