“Veto” açıklaması yapan Mansur Yavaş’tan özel otobüslere karşı hamle!

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 10:29 am - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 10:29 am

AKP’li Meclis üyeleri tarafından “Ego’nun tümden iflasına yönelik” verilen önerilen önergeyi reddettiğini açıklayan ABB Başkanı Mansur Yavaş, ücretsiz taşımacılık yapmayan özel otobüslerin plakalarının bildirilmesini isteyerek trafikten men edileceklerini açıkladı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÜHOB) Başkanı Kurtuluş Kara’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis toplantısında geçen hafta AKP grubunun, otobüs esnafına gelir desteğinin devam etmesiyle ilgili verdiği önergenin ABB Başkanı Başkan Mansur Yavaş tarafından veto edileceğini ‘duyduklarını’ ve vetonun kaldırılmaması durumunda 22 kalemde ücretsiz taşımaya son vereceklerini açıklamasına Mansur Yavaş’tan yanıt geldi.

“EGO’NUN TÜMDEN İFLASINA YÖNELİK ÖNERGE”

AKP grubunun verdiği önergeyi ABB’nin ulaşım hizmetleri veren kuruluşu Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü’nün(EGO) tümden iflasına yönelik olduğu değerlendirmesine bulunan Mansur Yavaş, TÜHOB’un ücretisz taşıma uygulamasına son vermesini kanun ve sözleşmeye aykırı olduğunu belirtti.

Yavaş, ücretsiz taşıma yapmayan özel otobüslerin belediyeye bildirilmesini isteyerek bu otobüslerin trafikten men edileceğini açıkladı.

“GEREKEN YAPILACAKTIR”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır. Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Özel otobüsçüler “duyduk” deyip Mansur Yavaş’a süre verdi: Abonman ve 62-64 yaş gibi 22 ücretsiz binişleri taşımayacağız