Veteriner hekime cinsel saldırı davasında delil skandalı!
8 Nisan 2021 Perşembe

Ankara’da, 2 Nisan 2019’da VCOM Veteriner Cerrahi ve Ortopedi Merkezi’nde çalışan veteriner hekim Ç.B.’yi cinsel saldırıya maruz bırakan Prof. Dr. Hasan Bilgili hakkında açılan dava dün görüldü.
Birgün’de yer alan habere göre; Bilgili’ye delilleri yok etmede yardım eden Serkan Durmaz ve Hüseyin Şenyurt’un da Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasında, Ç.B’den alınan kan ve idrar örneklerinin üzerine ‘adli vaka’ yazılmadığı için atıldığı ortaya çıktı.
Ç.B’ye ait Ankara Şehir Hastanesi’nden istenilen mikrobiyoloji kliniğince hazırlanan kan ve idrar örneklerine dair hastanenin Biyokimya İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Özcan Erel imzalı 12 Mart tarihli cevabı okundu. Gelen cevapta, “İstenilen kan ve idrar örneklerinin aradan geçen uzun süre nedeniyle yönetmelik kapsamında imha edildi” ifadeleri yer aldı.
Şehir Hastanesi’ndeki numunelerin kaybedildiğini bu nedenle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Ç.B’nin avukatı Aslı Arıhan, “Delil bütünlüğü bozulmuştur. Numunelere adli vaka yazılmadığı için atıldığı söyleniyor. Ç.B’nin karakoldaki ifadesi tam alınmıyor, deliller toplanmıyor ve sonrasında Hasan Bilgili resen serbest bırakılıyor” dedi.
Ç.B. ise “Sanıkların tutuklanmalarını ve indirimsiz en ağır cezayı almalarını istiyorum” diye konuştu. Mahkeme heyeti sanıklara dair tutuklama talebini delil yetersizliği gerekçesiyle reddederken dava 7 Temmuz’a ertelendi.
Benzer Haberler
Profesör Hasan Bilgili’ye cinsel saldırıdan 9 yıl hapis
22/06/2022 14:26
Eşine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü erkeği öldürdü ‘namussuzluğun bedeli’ notunu bıraktı
21/06/2022 22:05
Oscar ödüllü yönetmen cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltında
20/06/2022 11:43
Malavi’de eşi ölen kadınlar cinsel ilişkiye sokuluyor
16/06/2022 11:18
Torununa tecavüz eden şüpheliye 32 yıla kadar hapis istemi
14/06/2022 16:21
Eda Nur’a cinsel saldırıda bulunan sanıklara ‘rızası var’ gerekçesiyle beraat
08/06/2022 12:29