Vestel’den kritik açıklama: Normalleşme sonrası vakalar arttı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 7:34 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 7:34 pm

Vestel’de Kovid-19 kaynaklı işçi ölümleri yaşanması kamuoyunun tepkisini çekmişti. Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat konuyla ilgili yaptığı açıklamada ”Manisa’daki fabrikada 2 işçi koronavirüsten hayatını kaybetti, 380 işçi koronavirüse yakalandı. 1 Haziran’a kadar fabrikada bir tane bile pozitif vaka görülmemişti. Ancak normalleşme sonrası vakalar arttı.” dedi.

Fabrikada ortaya çıkan Kovid-19 vakalarıyla ilgili açıklama yapan Vestel yönetimi, iki işçinin yaşamını yitirdiğini, 380 işçinin koronavirüse yakalandığını açıkladı. Manisa Tabip Odası’na göre ise vaka sayısı bin.

Vestel’in Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikası Vestel City’de, 1 Haziran normalleşme sürecinden sonra işçiler arasında koronavirüsü vakalarına rastlandığı ve iki işçinin vefat ettiği açıklandı. Manisa Tabip Odası ve Salihli Çevre Derneği’ne göre ise fabrikada yaklaşık bin vaka bulunuyor.

VESTEL’DEN AÇIKLAMA

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, Kovid-19 kaynaklı işçi ölümleri hakkında “Manisa’daki fabrikada 2 işçi koronavirüsten hayatını kaybetti, 380 işçi koronavirüse yakalandı. 1 Haziran’a kadar fabrikada bir tane bile pozitif vaka görülmemişti. Ancak normalleşme sonrası vakalar arttı.” dedi.