Veriler yalan söylemiyormuş! İçişleri Bakanlığı mart ayı kadın cinayeti verilerini açıkladı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 3:27 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 3:30 pm

İçişleri Bakanlığı, mart ayında 29 kadının öldürüldüğünü açıkladı. Hedef alınan ve doğru olmadığı söylenen kadın cinayeti verilerinin bakanlık verileri ile uyuşması da verilerin doğruluğunu gözler önüne serdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik tartışmaların ardından “Türkiye’de kadın cinayetlerinin arttığı söylemi, tamamen yalandır ve eldeki veriler tarafından desteklenmemektedir.” demişti. Soylu’nun sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı mart ayı kadın cinayeti verilerini açıkladı. Buna göre, “2021 Mart ayında 29 kadın yaşamını yitirdi” açıklaması yapıldı. Paylaşımda ayrıca Bakanlık, KADES kadın destek uygulamasının 1 milyon 954 bin kişi tarafından indirildiğini ve 108 bin 214 kişinin ihbarda bulunduğunu belirtti.

BAKANLIK VERİLERİ PLATFORMUN VERİLERİNİ GEÇTİ

Kurulduğu ilk günden bu yana ay ay kadın cinayeti verilerini açıklayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise mart ayında 28 kadın cinayeti gerçekleştiğini duyurmuştu. Platformun verilerine göre yine mart ayında şüpheli kadın ölümü ise 19’a ulaşmıştı.

Bakanlığın verilerinin platform verilerini geçmesi ise akıllara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un verileri hedef alan sözlerini getirdi. Selçuk, “Her kadın cinayeti bizim kadına yönelik şiddetteki kadın cinayeti değildir. Her intihar kadın cinayeti değildir. Her şüpheli ölüm de kadın cinayeti değildir” diyerek İçişleri Bakanlığı’nın verilerinin esas alınması gerektiğini söylemişti.