Vergisiz telefondan kimler faydalanabilir? Açık öğretim dahil mi?

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 8:34 am - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 8:34 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere yönelik cep telefonu ve bilgisayar desteğinin detayları dün açıkladı. Peki vergisiz telefondan kimler faydalanabilecek? Açık öğretim üniversitesinde okuyanlar için geçerli mi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından öğrenciye vergisiz cep telefonu desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Peki, Erdoğan’ın 2023 Genel Seçimleri öncesinde açıkladığı vergisiz telefon ve bilgisayar desteğinden kimler faydalanabiliyor? Vergisiz telefondan açık öğretimde okuyan öğrencilerin faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu oldu.

Öğrencilerin hayali suya düştü! iPhone yok! İşte vergisiz alınabilecek telefon modelleri

VERGİSİZ TELEFONDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Erdoğan, “Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz.” açıklamasında bulundu. Açık öğretimde okuyanlar yararlanamayacak.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. İstedikleri 3 mobil şebeke üzerinden kullanabilecekler.
18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. İmkanları daha da genişleteceğiz.”

HANGİ MODELLERİ KAPSIYOR?

Öğrencilere verilen vergisiz telefon desteği kapsamında 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonları ve bilgisayarlar yer alacak.

Vergisiz modeller Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bir üst sınırı olacak. Türkiye’de üretilen modeller içinde Samsung ve General Mobile bulunuyor. Huawei ve Apple ise bu listede yer almıyor.

Erdoğan açıklamasında, “9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

SATIŞ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öğrencilere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin ayrıntılar, ilgili bakanlık tarafından ilan edilecek.

Detaylar açıklandı! Öğrenciye vergisiz cep telefonunda hayal kırıklığı!