Venezüella’da darbe girişimi! Maduro’dan ilk açıklama

Yayın tarihi: 30 Nisan 2019 Salı 7:10 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı 7:12 pm

Venezüella İletişim, Kültür ve Turizmden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Rodríguez, ‘küçük bir askeri grubun’ darbe girişiminde bulunduğunu duyurdu. Devlet Başkanı Nicolas Maduro da askeri liderlerle görüştüğünü belirterek, “Komutanlar anayasaya bağlılıklarını ifade ettiler. Halkı, vatanı ve anayasal düzeni korumak için sokağa davet ediyorum” dedi.

Rodríguez, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Altamira’da konuşlanan küçük askeri bir grubun darbe girişimini önlemek adına çalışmalarımızın sürdüğünü Venezuela halkına duyuruyoruz. İnsanları dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

MADURO: HALKI SOKAĞA DAVET EDİYORUM

Devlet Başkanı Nicolas Maduro da askeri liderlerle görüştüğünü belirterek, “Komutanlar anayasaya bağlılıklarını ifade ettiler. Halkı, vatanı ve anayasal düzeni korumak için sokağa davet ediyorum” dedi.

SAVUNMA BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, ordunun Maduro’yu desteklediğini söyleyerek, Guaido’yu hain olmakla suçladı

GUAİDO, HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI

Venezüella’da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, Twitter üzerinde yayınladığı 3 dakikalık bir videoyla halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı yaptı. Guaido, Caracas’taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayınladı. Guaido, “Ülkeyi demokratik olarak yeniden ayağa kaldırmak için sizleri harakete geçmeye çağırıyorum. Artık zamanı geldi” dedi.

BAŞKANLIK SARAYI’NDA TOPLANMA ÇAĞRISI

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, halka, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu savunmak için başkanlık sarayında toplanma çağrısında bulundu.

Cabello, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin başlattığı darbe girişimi üzerine devlet televizyonuna telefonla bağlanarak açıklama yaptı.

Kurucu Meclis Başkanı Cabello, hükümet destekçilerine, Bolivarcı devrimleri ve Devlet Başkanı Maduro’yu savunmak için başkanlık sarayı Miraflores’de toplanmaları çağrısı yaparken, Caracas yönetiminin serinkanlı davrandığını söyledi. Cabello, askerlerin toplandığı Carlota hava üssüne müdahale edilmediğini de sözlerine ekledi.

ÇAVUŞOĞLU: ENDİŞE DUYUYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezüella’daki darbe girişimiyle ilgili ‘Endişe duyuyoruz, demokratik olmayan gelişmelere karşıyız’ ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaşanan gelişmeleri endişeyle karşılandığını belirterek, ”Sorunların diyalogla çözülmesinin taraftarıyız, Venezüella halkının yanındayız” dedi.