Veliler hasarlı okula isyan etti! “Deprem olsa canlı kalmaz”

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 12:21 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 12:21 pm

İstanbul Gaziosmanpaşa’da duvar ve kolonlarında çatlak bulunan okulda eğitim alan öğrencilerin velileri, bir araya gelerek eylem yaptı. Veliler, “Çocuklarımız için çok endişeliyiz” dedi.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Merkez Mahallesi’ndeki Büyük Fuat Paşa İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerin velileri, okul önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

Veliler, okulun duvar ve kolonlarında çatlarlar bulunduğunu ancak bu duruma rağmen sağlam raporu verildiğini öne sürdü.

Çocukları için endişeli olduklarını dile getiren veliler, okulun boşaltılmasını talep etti.

“2 BİN ÖĞRENCİ VAR DEPREM OLSA CANLI KALMAZ”

Velilerden Fatma Mutlu, “Çocuklarımız için çok endişeliyiz. 60 yıllık bir okuldan bahsediyoruz. Görünürde her yerde kırık çatlak var. Kolonlar tamamen kırılmış vaziyette. Hala sağlamlaştırıldığını söylüyorlar. Her gün endişeliyiz. Okula bıraktıktan sonra deprem olduğunda ne olacağını düşünüyoruz. Denetlenip yıkılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın güvenli yerde olduklarını bilmek istiyoruz. Müdür yardımcıları ile görüştük. Gerekli yerlere bilgi verdiklerini söylediler. Kendilerine sağlam olduğu söylenmiş. Boydan boya hep kırık. Daha geçen gün bir çocuğun kafasına kiriş dökülmüş. Ders sırasında olsaydı çok ciddi bir yaralanma olabilirdi. Bugün deprem olsa bu okulda canlı kalmaz. 2 bin öğrenci var” şeklinde konuştu.

“İÇİMİZ RAHAT DEĞİL AĞLIYORUM”

Okul için olumlu yönde rapor verildiğini ancak okul yönetiminin bu raporu kendileriyle paylaşmadığını belirten veli Figen Keskin, “Sağlam olduğu söyleniyor ama okulda kolonların o halini gördükten sonra evde duramıyoruz. Çocuklarımızı okula getiremiyoruz. Kolonlar kesinlikle çatlak. Yarılmış haldeler. İlçe Müdürlüğü’ne gittik, bize açıklayıcı bir cevap veremiyorlar. İçimiz rahat değil, ben ağlıyorum. Okulu getirdiğim zaman şuradan uzaklaşamıyorum. Bu okul yıkılsın. Sağlamlaştırıldığına dair rapor görmek istiyoruz ama muhatap bulamıyoruz” dedi.

“OKULA GÖNDERMİYORUM”

Çocuğunu okula göndermediğini söyleyen Filiz Aykut ise “Tamamen kolonlar yıpranmış. Depremin gününü bilmiyoruz bu yüzden okula göndermiyorum. Okul saatinde deprem olsa ne olacak? Bu görüntüleri kendimiz aldığımız için biliyoruz. 10 yıl önce güçlendirme yapılmış ondan sonra hiçbir şey yapılmamış” ifadelerini kullandı.

Ankara’da hastane “yenilemesi” eylemi! “Seçimin hemen öncesinde iyi niyetli bulmuyoruz