Veli Ağbaba’dan Muharrem İnce yanıtı: İnce bu iktidarın değirmenine su taşımaz

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 7:57 pm - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 7:57 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığına adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, “O da bu iktidarın gitmesi için uğraş veriyor, Muharrem İnce bu iktidarın değirmenine su taşımaz, taşımamalıdır” dedi.

Sözcü’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylığını değerlendirdi.

İnce’nin CHP geçmişini hatırlatan Ağbaba, şunları söyledi:

“Muharrem İnce, bizim partimizde grup başkanvekilliği yapmış, geçen dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayımız, o da hepimiz kadar bu sorumluluğu kendisinde hissediyordur. İnanıyorum ki o da bu iktidarın gitmesi için uğraş veriyor, Muharrem İnce bu iktidarın değirmenine su taşımaz, taşımamalıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkenin başında bir gün daha kalmasını istemez, bu ülkeyi yolsuzluk batağına sürükleyen, liyakatsizliği bir kural haline getiren bir siyasetin gitmesinde Muharrem İnce’nin de katkı sunacağına benim kuşkum yok. Hemen çekilecektir demiyorum ama Muharrem İnce de ülkesini seven, demokrasiye inanan bir insandır, o da bu anlayışın gitmesi için gereğini yapacaktır.”

Gökhan Özoğuz’dan Muharrem İnce’ye: Bu halk size asla oy vermeyecek