Veli Ağbaba: Demokrasi ve özgürlüklere resmen tecavüz ediliyor – GERÇEĞİN İZİNDE

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 12:07 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 12:07 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde’nin bugünkü ilk konuğu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba oldu. Ağbaba, Türkiye gündemine ilişkin birçok konuyu değerlendirdi.

Ağbaba, AKP’nin yayınlamış olduğu video hakkında, “Bu video yayınladığı için biz çok mutluyuz. Çünkü tekrardan ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusu gün yüzüne çıkmış oldu” dedi. Tüm AKP’lilerin bu soruya farklı cevap verdiğini belirten Ağbaba, Türkiye’de birçok sorunun cevaplanamadığını söyledi. 128 milyar doların nerede olduğunu tüm partilerin sorması gerektiğini ifade eden Ağbaba, bu paranın tüm sıkıntılarımızı da halledebileceğini belirtti.

Alkol yasağı hakkında ise, laikliğin yok edilmesine ilişkin bir karar olduğunu belirten Ağbaba, “İlk kez insanların evde ne içileceğine karışıldı” dedi. Kamu alanında insanların ne yiyip ne içeceğine AKP’li Cumhurbaşkanı’nın karar verdiğini söyleyen Ağbaba, “Bu tür yasakları veya alınan kararlara bu gözle bakmanın daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

Esnaflarla ilgili hazırlamış olduğu rapor hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, pandeminin başından itibaren her kesimi çok etkilediğini ancak esnafın hiçbir yardım alamadığını söyledi. “Bu insanlar adeta açlığa sürüklendi ve bir kuruş bile yardım edilmedi” diyen milletvekili, buna benzer çok büyük kesimlerin olduğunu aktardı.

Millet İttifakı’nın birbirlerine olan ‘kenetlenmesini’ de yorumlayan Ağbaba, ayakta kalışlarının çok önemli bir mesele olduğunu söyleyerek her gün başka bir ‘tacize’ uğradıklarını belirtti. Millet İttifakı’nın savunmuş olduğu değerlerin demokrasi çatısı altında birleştiğini söyleyen milletvekili, “Burası bir koltuk ya da korku ittifakı değil” dedi.