Vekiller çok zorlanacak! Meclis lokantasına da zam geldi. En pahalı yemek 25 lira

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 8:53 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 9:04 am

Meclis restoranlarındaki yemeklere yüzde 50’ye varan oranlarda zam geldi. Restoranın en pahalı yemekleri arasında bulunan kuzu kavurmanın fiyatı zamla birlikte 18 liradan 25 liraya yükseldi.

TBMM restoranlarındaki yemeklere yüzde 50’ye varan oranlarda zam geldi. Son zamla birlikte dana kavurma yemeğinin porsiyon fiyatı 22 liraya yükseldi. Sözcü’nün haberine göre restoranın en pahalı yemekleri arasında bulunan kuzu kavurmanın fiyatı, yeni zamla birlikte 18 liradan 25 liraya yükseldi.

Ciğer-şiş ızgara ve kuzu şiş de 25 lira oldu. Tavuk yemeğinin porsiyon fiyatı 4 lira artarak 15 liraya, pide 15, sütlaç gibi tatlıların fiyatı da 10 liraya yükseldi. Çorba fiyatlarına da 1 lira zam geldi.

Meclis lokantasındaki personel memur olduğu ve elektrik, su, kira gibi masraflar da bütçeden ödendiği için sunulan yemekler maliyetine satılıyor.

TBMM’de halen milletvekilleri, gazeteciler, seçmenler ve personele hizmet veren 8 lokanta bulunuyor. Milletvekillerinin maaşları yapılan zam ile birlikte temmuz ayında 40 bin liradan 56 bin liraya yükselmişti.

Şahan Gökbakar Meclis lokantasının fiyatlarına inanamadı

TBMM İletişim Koordinatörlüğü’nden yemek fiyatlarıyla ilgili açıklama