Vekil seçilen bakanları görevde tutma formülü! İkinci tura kadar yine sahadalar

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 3:57 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 3:57 pm

Anayasa’ya göre, bakan olarak atanan vekilin TBMM üyeliği sona erdiği için ikinci tura kalan seçimler nedeniyle milletvekili seçilen bakanlar için formül bulundu. Buna göre bakanlar ikinci tur bitene kadar mazbata almayacak ve yemin etmeyerek bekleyecekler.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin sonuçları kesinleşti. AKP’den milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ , Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Meclis’e girmeyi başardı.
T24’ten Gökçer Tahincioğlu, Anayasa’nın 106. maddesine göre bakan olarak atanan vekilin TBMM üyeliği sona erdiğini hatırlatarak bakanların milletvekili yemini etmeleriyle birlikte bakanlıklarının son bulmaması için geliştirilen formülü yazdı.

Buna göre bakanların ikinci tur bitene kadar mazbata almamaları ve yemin etmeyerek beklemeleri formülü bulundu. Böylece cumhurbaşkanı seçilene kadar bakanlar görevlerini sürdürecek, daha sonra ayrıca yemin ederek milletvekili olacaklar.

Alparslan Türkeş’in çocukları Meclis’te! Biri AKP diğeri İYİ Parti milletvekili