Vekil ‘Satanist ayin’ dedi Meclis’teki mumlara yangın tüpüyle saldırdı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 1:04 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 1:17 pm

Polonya’da Konfederasyon Partisi vekili Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla yerleştirilen mumları yangın tüpüyle söndürdü. Braun, meclis oturumuna katılmaktan men edildi.

Polonya’da aşırı sağcı Konfederasyon Partisi milletvekili Grzegorz Braun, Polonya parlamentosunun alt kanadı Sejm’de Hanuka menorasındaki (8 günlük Yahudi bayramı Hanuka boyunca yakılan bir şamdan) mumları yangın söndürücü ile söndürdü.

Geçmişte de Yahudi karşıtı ifadeler kullanan Braun, bir anda eline bir yangın söndürücü alarak menoraya doğru yürüdü ve mumlara ile tüm Sejm (meclisin alt kanadı) salonuna köpük püskürttü. Bir kadın milletvekili Braun’u durdurmaya çalışırken beyaz toza bulandı.

Sejm Başkanı Szymon Holownia, Braun’u mevcut oturumdan ihraç etti ve Donald Tusk hükümetinin güven oylamasına sunulacağı oturuma ara verdi. Holownia ayrıca Braun’un davranışına karşı bir önergenin savcılığa gönderileceğini ve milletvekilinin dini bir töreni engellediğinin bildirileceğini söyledi.

Kosova’da belediye başkanı mayıs ayından beri ofisinden çıkamıyor

‘SATANİST AYİN’

Hanuka’yu “satanist ayin” olarak niteleyen Braun ise, kendisinin mumları söndürerek normale dönüşü sağladığını ve pişman olmadığını belirtti. Braun, bu olayın ardından Hanuka’nın ‘şeytani’ olduğunu iddia ederek yaptığı hareketin ‘normalliği yeniden sağladığını’ savundu. Yaptığından utanıp utanmadığı sorulan Braun, “Şeytani tapınma eylemlerine katılanlar utanmalı” diye konuştu.

Olay sırasında orada bulunan ve Braun’un mumları söndürmesine engel olmaya çalışan Magdalena Gudzinska-Adamcz, TVN24’e yaptığı açıklamada, “Nefesim kesilmiş gibi hissediyorum, konuşmakta zorluk çekiyorum. Bu ülkede artık güvende hissetmiyorum” dedi.

Sejm Başkanlık Divanı, Braun’a 3 ay süreyle maaşının yarısının ve 6 ay süreyle de tüm harcırahının kesilmesi cezasını verdi. Başkanlık Divanı, Sejm Ofisi’ne savcılığa başvuruda bulunma yetkisi verdi.

“Hevesini alsaydın” sözlerine tepki yağdı! Kızılcık Şerbeti’nde fragman değişti

Kaynak: TELE1