Yemek eleştirmeni Vedat Milor, ziyaret ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından açılan Üsküdar Kent Lokantası’nı değerlendirdi.
Lokantayı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce ile ziyaret eden Milor, Youtube kanalında yayınladığı videoda lokantanın çok temiz ve hijyenik olduğunu belirtti. Milor “Bu yemeğin 40 lira olması inanılmaz” dedi.
Milor'un değerlendirdiği günün menüsü şöyle:
- Mercimek çorbası
- Makarna
- Patates ve soğanlı et
- Tavuk göğsü
- Portakal
- Ek olarak ekmek ve su
Mercimek çorbasını yoğun ve lezzetli bulan Milor, et yemeğine ise şaşırdı. Dana etinin pişince kuruduğunu söyleyen ve bu nedenle sevmediğini belirten Milor, etin özenle yavaş yavaş pişirildiğine dikkat çekti. Milor’a göre yemekteki tek eksik karabiberdi.
"MAKARNA AL DENTE PİŞMİŞ"
Çoğunlukla makarnanın lokantalarda fazla pişirildiğini söyleyen Milor kent lokantasında makarnanın al dente (diri kaldığını) pişirildiğini ve buna şaşırdığını açıkladı. Vedat Milor ayrıca yemeğin suyuna makarnayı ekleyerek yemenin daha gurme olduğuna dikkat çekti. Ortalama 1000 kişinin yemek yediği lokantada çoğunlukla esnaf ve emeklileri gördüğünü söyleyen Milor, burada orta sınıf bir Türk ailesinin ev yemeğini yediğini ve yemeklerin özenle hazırlandığını söyledi.
Milor’un yayın sonunda ise “Burası bir aşevi olsa insan kendini farklı hissedebilir. Düzgün bir esnaf lokantası. Sadece fiyatlar farklı. Politikada olan biri değilim, dışındayım ama iyi şeyi takdir etmek lazım. Sayın Ekrem İmamoğlu zamanın ruhunu okumuş” dedi.