Veda ziyareti! Erdoğan, Merkel’le görüşüyor

Yayın tarihi: 16 Ekim 2021 Cumartesi 1:05 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi 1:05 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel Huber Köşkü’nde görüşüyor.

Görevi bırakmaya hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye veda ziyareti gerçekleştiriyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkel’i saat 12.00’de İstanbul’da Huber Köşkü’nde kabul etti.

Görüşmede, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Bunların yanı sıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler de masaya yatırılacak.

Erdoğan ve Merkel, görüşme öncesinde Huber Köşkü’nün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı’nı izledi. Erdoğan’ın Merkel’e İstanbul Boğazı hakkında bilgi verdi. Erdoğan ve Merkel gazeteciler ile sahildeki vatandaşları da el sallayarak selamladı.

NELER KONUŞULACAK?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler de yer alacak. Erdoğan ve Merkel’in görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.