‘Ve sonunda vicdan kazandı’ Ahmet, kanser tedavisine artık annesiyle gidebilecek

Yayın tarihi: 17 Şubat 2020 Pazartesi 4:18 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2020 Pazartesi 4:20 pm

Kemik kanseri hastası 9 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç’ın tedavisi için annesi Zekiye Betül Ataç’ın yurt dışı yasağı kaldırıldı.

Bir yıldan beri kanser tedavisi gören 9 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç’ın babası cezaevinde olduğu için, annesi ise OHAL sonrası işinden çıkartılmış olması nedeniyle refakatçi olarak yurtdışına çıkamıyordu.

Ahmet, Türkiye’ de ki tedavi yeterli gelmeyince Almanya’da ki bir kliniğe annesi olmaksızın babaannesi ile gitmek zorunda kaldı.

Tedavi sonrası 9 Şubat 2020 tarihinde tekrar Adana’ya geldi. Almanya’da ki Tedavi süresince annesinin yanında olmaması Ahmet’i fazlasıyla yıpratmış ve tedaviyi olumsuz etkileyecek duygusal travmalar yaşamasına neden olmuştu. Annesi Zekiye Ataç mahkeme kararına rağmen tahditinin (sınırlama) kaldırılmaması nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurt dışına çıkışına izin verilmiyordu.

16.02.2020 tarihinde KHK Platformları tarafından Saat:21.00’de düzenlenen Twitter kampanyası sonucunda 220 bin Twit atılarak toplumsal duyarlılık oluşturuldu.

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu da 9 yaşındaki kanser hastası Ahmet Burhan Ataç’ın Almanya’daki tedavisi için annesinin yurt dışı yasağının kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

İnsan hakları savunucusu Natali Avazyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile yürüttüğümüz üstün çabalar sayesinde Ahmet Annesiyle tedaviye gidiyor” sözleriyle anne Zekiye Betül Ataç’ın yurt dışı yasağının kaldırıldığını duyurdu.

HDP’li Gergerlioğlu da kararı “Ve sonunda vicdan kazandı..!” sözleriyle duyurdu.