Ve Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geçti

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe 2:32 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 Perşembe 2:32 pm

Aksoy Araştırma Şirketi’nin anket araştırmasına göre, haziran ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geride bıraktı.

 

Cumhuriyet TV’den Anıl Yağcı’ya özel açıklamalarda bulunan Aksoy Araştırma Şirketi’nin sahibi Ertan Aksoy son yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Seçmen davranışını etkileyen birçok başlığın kötüye gidiyor olması, seçmenin erken seçim talebinin her geçen gün daha fazla karşılık bulduğunu vurgulayan Ertan Aksoy, “Seçmenin yarısından fazlası yani yüzde 55-60’lık bir grup bugün için erken seçimi gerekli görüyor” ifadelerini kullandı.

Saray İttifakı’na şok! Uluslararası firmadan seçim anketi

Cumhuriyet TV’nin sorularını yanıtlayan Aksoy, şöyle devam etti:

“ERKEN SEÇİM KONUŞMALARI DEVAM EDİYOR YENİ YAPILAN ÇALIŞMALARDA ÖNE ÇIKAN MADDELER NELERDİR?”

İktidar bloğunun oy durumu nasıl sorusu şu dönem en dikkat çekici yanıtları içeriyor. Araştırmacılar genelde o ay bulduğu sonuçları inceler ama analizleri ve kararları daha çok zaman serisi üzerinden oluşturmaya çalışır. Biz de bu açıdan bakarsak AKP’de uzun bir süredir sürekli oy kaybı söz konusu. Bu kayıp çok fazla geri çevrilemiyor.

Eskiden tansiyon alanları yaratıp bir sınır dışı operasyon veya başka bir alanla geriye çevrilmeye çalışırken bugün gelinen yerde artık bu tür tansiyon alanları iktidarın sorununu çözmüyor.

Uluslararası şirketten çarpıcı anket! Cumhur İttifakı’nın oyları eriyor

Geçen yıl eylül ayında yaptığımız ölçümde ise AKP’nin kararsızlar sonrası oy oranı yüzde 38’di. Şimdi kaybetme ivmesi devam ederek yüzde 31’e gelmiş durumda. Aynı durumu ittifaklar konusunda da söyleyebiliriz. Özellikle haziran ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakını geride bırakmış durumda.”

“AKSOY ARAŞTIRMA’NIN RAPORLARINA GÖRE, YARIN SEÇİM OLSA KİM GALİP GELECEK?”

“Bu pazar bir seçim olsa, biz millet ittifakının iktidarına uyanmış oluruz. Bu şu an için çok net. Toplumda erken seçim beklentisi her geçen gün daha fazla artıyor.

Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk dile getirdiği dönemde görece daha düşük olan erken seçim talebi zaman içerisinde muhalefetin daha fazla dillendirmesi ve kararlı tutumu aynı zamanda ülkede başta ekonomi olmak üzere seçmen davranışını etkileyen bir çok başlığın kötüye gidiyor olması seçmenin erken seçim talebinin her geçen gün daha fazla karşılık bulmasını sağladı. Seçmenin yarısından fazlası yani yüzde 55-60’lık bir grup bugün için erken seçimi gerekli görüyor. ”

İşte uluslararası anket şirketinin paylaştığı kritik sonuç! AKP-MHP oylarında büyük düşüş