Ve kazanan Süleyman Soylu

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 11:15 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 2:16 am

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesi akıllara Albayrak’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya omuz attığı görüntüleri getirdi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yayınladığı yazıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Albayrak’ın açıklamasından sonra sessizliğe gömülen hükümet cephesinden tam 27 sonra açıklama geldi. İletişim Başkanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’ın istifasını kabul ettiğini duyurdu.

Albayrak’ın istifasının kabulü akıllara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını getirdi. Soylu’da 12 Nisan’da koronavirüs salgını önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının yasaktan 2 buçuk saat önce açıklanması nedeniyle marketlerde izdiham yaşandığı ve bu hatadan sorumlu olduğu gerekçesi ile istifa kararı aldığını Twitter hesabından duyurulmuştu. Ancak Soylu’nun istifa açıklamasından 2.5 saat sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı, Soylu’nun istifasının kabul edilmemesine karar vermişti.

Soylu’nun istifası 2.5 saat içinde saraydan dönerken damat Albayrak’ın istifası 27 saat sonra ‘görevden af talebi’ adı altında kabul edildi. Bu karar 2018 yılında Albayrak’ın Soylu’ya omuz attığı anları akıllara getirdi ve “Kazanan Süleyman Soylu” oldu dedirtti.