Ve Joe Biden resmen ABD Başkanı oldu

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 11:47 am - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 11:52 am

ABD Kongresi, dün gece yaşanan olayların sonrasında bugün nihai kararı verdi ve Seçiciler Kurulu’nun oylarını tescillendirdi. Böylelikle Joe Biden, resmen ABD Başkanı oldu. Biden’ın 13 gün sonra Beyaz Saray’a geçmesi bekleniyor

2020 yılının Kasım ayında ABD’de yapılan seçimlerin nihai sonucu bugün büyük bir gerilimin ardından resmen açıklandı…

Seçimlere hile karıştığı iddiasıyla aylardır ABD halkını meşgul eden ve bu konuda yaptığı açıklamalarla ülkeyi adeta kutuplaştıran ABD Başkanı Donald Trump’ın hezimeti bugün Seçiciler Kurulu’nun oylarının tescil edilmesiyle tarihe düştü.

ABD’de başkanı seçecek oyları veren Seçiciler Kurulu’nun oy dağılımını inceleyen ve bu konuyu masaya yatıran Kongre, Trump’ın kışkırtmasıyla Kongre binasını basan göstericilerin bastırılması ile birlikte tekrar toplandı.

 

ABD’de Trump’tan darbe kalkışması! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi: 4 ölü

TRUMP’IN SAĞ KOLU SERT KONUŞMUŞTU

Toplantıyı, “Bu gece buraya zarar verenler kazanamadı. Hiçbir zaman kazanamayacaklar” sözleriyle açan Trump’ın sağ kolu ve başkan yardımcısı Mike Pence’in ardından Kongre’de yoğun mesai tekrar başladı.

Kongre bir süre sonra 3 Kasım’daki seçim sonuçlarını değerlendirdi ve Seçiciler Kurulu’nun sonuçlarını tescil etti. Böylelikle Joe Biden’ın resmen ABD başkanı olmasının önü açıldı.

Biden 20 Ocak’ta yemin ettikten sonra görevine başlayacak.

ABD’de kaos: Beyaz Saray’da üst düzey istifalar