Vatandaşın yiyemediği etler Nebati’nin sofrasında

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 8:15 am - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 8:15 am

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için ağa konağında ziyafet sofrası kuruldu. Nebati’nin sofrasında yok yok.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memleketi Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nda halk hitap eden Nebati, hemşehrileri tarafından ağa konağında ağırlandı. Bakan Nebati’nin sofrasında, kuzu etinden kavurma, içli köfte, çiğ köfte, Mardin usulü içli köfte ırok, etli bulgur pilavı, pide, ayran ve zerde yer aldı. Bir iddiaya göre hemşehrileri ziyafet için tanesi 2 bin liradan 6-7 kuzu kesti.

ÖZEL KAVURMA

Yer sofrası ziyafetinin fotoğraflarını paylaşan Şanlıurfa kökenli CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a göre, Bakan Nebati baba ocağı Viranşehir’e adım atar atmaz “Hani kavurma nerede” diye tutturdu, bu isteğini yaşlı bir kadın hemşehrisine de söyledi. Bunun üzerine hemşehrileri Bakan Nebati’ye özel kavurma sofrası hazırladı.

TANAL İSYAN ETTİ

AKP’nin Şanlıurfa milletvekilleri için kullandığı “Kavurmacı vekiller” tabirine göndermede bulunan Tanal, şunları kaydetti: Maalesef kavurma sofrasına oturan, Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgilenmiyor. Sayın Nebati, AKP’nin Şanlıurfalı bir üyesi olarak geleneği bozmayıp oturduğunuz kavurma sofrası sizi yanıltmasın! Allah herkese böyle sofra nasip etsin. Bu seçimde gidicisiniz. Şanlıurfa’yı Millet İttifakı olarak ayağa kaldıracağız. Nebati, Şanlıurfa’nın elektrik, tarım, sağlık, eğitim, işsizlik, altyapı sorunlarına ilişkin olarak, ‘Yapacağız’, ‘Başlatacağız’ diyerek bol bol vaatte bulunmuş. Sormazlar mı 20 yılda yapamadığınızı bundan sonra nasıl yapacaksınız? Şanlıurfalıları kandırmayı bırakın artık. Viranşehir’in elektrik, sağlık, işsizlik, eğitim, gecekondu, altyapı, Suriyeliler, mevsimlik işçi, uyuşturucu, hırsızlık, gençlik, canlı hayvan pazarı ve mezbahane, çevre yolu, yeni sanayi kavşağı gibi çok sayıda sorunu var. Say say bitmez. 20 yıldır Viranşehir’in bu sorunlarından hangisini çözdünüz?

Bakan Nebati itiraf etti! “Türk Lirası en zayıf durumunda”