Vatandaşın Kurban Bayramı isyanı: Tüm birikimimizi verdik borç bile alabiliriz

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 6:17 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 6:35 pm

Haber: Ceren Ural

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. TELE1 Kayaşehir’de bulunan bir kurban pazarında yurttaşlara mikrofon uzattı. Yurttaşlar geçen seneye göre neredeyse 3 kat artan kurban fiyatlarına isyan etti.

Türkiye’de AKP iktidarının ekonomi politikalarındaki yanlış uygulamaları nedeniyle yurttaşların cebine adeta ateş düştü. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nas çıkışının ardından politika faizi hızla düşerken Türk lirası da dolar karşısında değer kaybetti. Politika faizi yüzde 19 seviyelerindeyken dolar 7 liraydı. Ancak “Nas” çıkışının ardından politika faizi yüzde 8.5’e kadar düşürüldü. Dolar ise 23 lirayı aştı. AKP’nin “Nas” inadı nedeniyle marketten manavdan en temel gıda ürünlerini dahi almakta zorlanan yurttaşlar bir de Kurban Bayramı telaşı içerisine girdi. Ancak kurban pazarlarında tablo hiç de iç açıcı değil.

Kurban Bayramı’nda 60 bin lira ceza yemek istemeyenler dikkat!

TELE1 Kayaşehir Kurban Pazarında mikrofon uzattığı yurttaşlar fiyatlara isyan ederek, “Geçen sene 6 bin liraydı şimdi 18 bine aldık 3’e katlamış 1 liralık mal 3 lira olmuş yani. Bu sene yine kesiyoruz. Gelecek sene kesemeyiz. Nasıl Gücümüz yetsin ki keselim. Birikimlerimiz gitti. O da yeterse… Yetmezse borç alacağız. ” diye isyan etti.