Vatandaş domates fidesi için kuyruğa girdi

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 2:48 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 2:48 pm

Kayseri’de AKP’li Kocasinan Belediyesi tarafından bedava dağıtılan domates fidesi almak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan yurttaş şimdi de Kayseri’de bedava domates fidesi dağıtımı için kuyruğa girdi. AKP’li Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada fidelerin sebze üretimini yaygınlaştırmak için dağıtıldığını ifade etti.

“SEBZE ÜRETİMİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN DAĞITTIK”

Sözcü’nün haberine göre, AKP’li Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da bulunduğu alanda, sabahın erken saatlerinden itibaren üç ayrı noktada eş zamanlı olarak 11 bin paket olmak üzere toplam 500 bin kök organik domates fidesi dağıtıldı. Çolakbayrakdar, domates fidelerini genetiği değiştirilmemiş, organik sebze, meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla dağıttıklarını ifade etti.

Domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeşleştiğini belirten AKP’li Başkan Ahmet Çolakbayrakdar şunları söyledi:

“Kocasinan Belediyesi olarak düzenlediğimiz geleneksel domates fidesi etkinliğini, geçen yıl pandemi nedeniyle dağıtamadık. Bu sene yeniden başlamış olan dağıtım etkinliğine vatandaşlarımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gösterdi.

Bu domates fidelerini dağıtmamızın en önemli nedeni, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ve sağlıklı ürüne kolay ulaşabilmeleri adına üretilen yerli tohum fidelerinin özelliği, hibrit olmamaları ve yeniden tohumlanabilmeleridir.

Bu organizasyon, Kayseri’de yöresel adıyla ‘Karahıdır’ olarak bilinen yerli tohumları yaygınlaştırmak amacıyla yapmış olduğumuz bir etkinliktir. Tabi geçtiğimiz malum süreç, gıdanın ne kadar önemli olduğu ve ‘Kendi kendine yetebilen bir şehir olmanın’ önemini gösterdi.

Bu noktada bizim domates fidesi dağıtımının ne kadar değerli ve önemli olduğunu ortaya çıktı. Bununla birlikte doğal yaşamı özendirmek de bunun bir parçasıdır. Çünkü vatandaşlar bu domates fidelerini kendi bağ ve bahçelerine ekerek, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyorlar.

Hemşehrilerimin aldığı fidelerden yetişecek domatesleri sağlıklı ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum”

Kayseri birinci sırada! İşte Türkiye’de elektriği kesik abone sayısı