Vatandaş bayramda evinden çıkamıyor

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 10:10 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 10:10 am

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş tatile gidemiyor, otobüs firmaları bilet satamıyor. TOFED Başkanı Birol Özcan, bilet satışlarının düşük olduğunu söyledi.

Ekonomik kriz vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. Bayrama sayılı günler kala tatil artık çoğu kişi için hayal oldu. Rekor seviyeye ulaşan döviz kurları nedeniyle tatil yapmak zorlaşırken benzin fiyatları yolculuk yapmayı bile imkansız kılıyor. Otobüs ile şehirlerarası yolculuk için bilet fiyatları 400-500 TL’den başlıyor.

Otobüs fiyatları dudak uçuklatıyor ancak firmalar yine de para kazanamıyor. Birgün’de yer alan habere göre, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, geçen yıllara göre bilet satışlarının büyük oranda düştüğünü belirtti.

Özcan, “Bilet satışları geçtiğimiz bayrama göre düşük. Eskiden gidiş-dönüş bileti satardık, şimdi satamıyoruz. Bilet satmayı bırak, rezervasyon yapardık ve insanlar gelir biletini alırdı. Şimdi rezervasyonlar da azaldı. Yani biz 300 liraya bilet satarken para kazanıyorduk, şimdi 750 liraya bilet satıyoruz ve para kazanamıyoruz. Yoğunluk yok, eskiden 2 bin 500 otobüs çıkıyordu İstanbul Otogarı’ndan. Bugün bin 600’ü bulursa öpüp başımızın üstüne koyacağız. 2 bini bulursa da bayram edeceğiz. Maliyetler yüksek, biz zam yapmak istemiyoruz. Hakikatten biletler pahalı ama sektör zam yapmak değil, yolcunun maliyetini düşürmek istiyor. İnsanların maddi olanakları olmadığı için otobüsler boş gidiyor” diye konuştu.

Bayramda otobüs biletlerinde gidiş var dönüş yok