Vatandaş Atatürk’e iftira attı muhabir kendini zor tuttu

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2022 Cuma 10:59 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 Cuma 11:00 am

Bursa’da, sokak röportajları gerçekleştiren “Sen ne dersin” isimli bir YouTube kanalına yansıyan görüntülerde bir vatandaş Atatürk’e hakaretler yağdırdı.

 

Bursa’da gerçekleştirilen bir sokak röportajında, vatandaş “75 bin Mehmetçiği esir verdi” diyerek Mustafa Kemal Atatürk’ü eleştirince mikrofon tutan muhabir ile vatandaş birbirine girdi.

Vatandaşın, “Filistin cephesinde ordu komutanıyken Gaziantep’e kadar 250 kilometre kaçıp 75 bin tane Mehmetçiği esir veren kimdi? Ben miydim? Kimdi ordu komutanı?” sözleri sonrası YouTube kanalının muhabiri, “Sana dalmamak için zor duruyorum” sözlerini sarf etti. Ayrıca söz konusu sözler Araplar tarafından sosyal medyada da paylaşılması dikkat çekti.

Bursa’da, sokak röportajları gerçekleştiren “Sen ne dersin” isimli bir YouTube kanalında ilginç bir Atatürk tartışması yaşandı. Görüntülere yansıyan tartışma bir ara hararetlenerek kavganın eşiğine geldi.

Röportajda konuşan bir vatandaş, “Filistin cephesinde ordu komutanıyken Gaziantep’e kadar 250 kilometre kaçıp 75 bin tane Mehmetçiği esir veren kimdi? Ben miydim? Kimdi ordu komutanı?” dedi.

MUHABİR: ATATÜRK DÜŞMANISIN

Muhabir ve kamera arkasındaki kameraman Mustafa Kemal’i eleştiren vatandaşın sözünü, “Atatürk düşmanısın” ifadeleriyle sert bir şekilde kesince vatandaş, “Atatürk düşmanlığıyla alakası yok. Sen o zaman tarihi bilmiyorsun. Tarihi oku ondan sonra gel” dedi.

Mikrofonu tutan kişiyse uzun süre “sen Atatürk düşmanısın” ifadelerini tekrarlayarak vatandaşın yalan söylediğini iddia etti.

Atatürk düşmanı Fatih Tezcan cezaevine girdi

VATANDAŞIN “İNGİLİZ KOMUTANA KILICINI TESLİM ETTİ” SÖZLERİ SONRASI GERGİN ANLAR

Ordu komutanının Atatürk olduğunu belirten vatandaşın, “Gaziantep’te gelip de İngiliz komutanına kılıcını teslim eden de oydu” ifadeleri sonrası çılgına dönen YouTube kanalının muhabiri, “Bak söylediklerine dikkat et. burada sana dalmadığıma da şükret. Neyse hadi yürü git buradan. Sen Atatürk düşmanısın hadi Romanya’ya git” ifadeleriyle tehdit etti.

“HANİ DEMOKRASİ VARDI, FİKRİMİ SÖYLEME HAKKINA SAHİBİM”

Sözlerine, “Bak söylediklerinden dolayı çok rahatsız oldum” diyerek devam eden muhabire yanıt veren vatandaş, “hani demokrasi vardı. Fikrimi söyleme hakkına sahibim” dedi. Muhabir de “ne demokrasisi” karşılığını verdi.

“BAK AMCA SABIR TÜKETİYORSUN”

Muhabir, “Atatürk’ü sevmeyebilir ama saygısızlık yapıyor. Atatürk’e hain diyor ya” dedi. Vatandaş da “Atatürk’e hain demedim. Gaziantep’te kim teslim oldu? Bana onu söyle. Tarihi oku da gel” yanıtını verdi. Muhabir de, elini savurarak, “Hadi git buradan iftiracı. Mısıroğlu’nun iftiralarını gelip burada söylüyorsun. Bak amca sabır tüketiyorsun. Sevmeyebilirsin Atatürk’e saygısızlık yapmaya hakkın yok” sözlerini sarf ederek vatandaşı eliyle itti.