Vatandaş artık dondurma da yiyemeyecek! Buzdolapları iade ediliyor

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 8:00 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 8:00 pm

Yılbaşından bu yana peş peşe gelen zamlar esnafın belini gün geçtikçe daha da büküyor. Son olarak elektrikte kademeli faturalı sistem nedeniyle gelen zamlar üzerine bakkal ve tekel bayileri dükkanlarındaki buzdolaplarını firmalara iade etmeye başladı.

Elektrikte kademeli sisteme geçilmesinin ardından gelen yüksek faturalar nedeniyle bakkallar ve tekel bayileri buzdolaplarını iade etmeye başladı. Konuya ilişkin konuşan Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Biz de bu durumda Türkiye genelinde bakkallar ve bayiler olmak üzere dondurma satmama kararı aldık. Bu tüketiciyi cezalandırmak için değil, tepkidir. Gerçekten de bu maliyetleri kaldıracak gücümüz yok. Şu an 5-6 bin lira geliyorsa, yazın bunu düşünemiyoruz. Yazın daha da yüksek oranda gelecektir” dedi.

Aybaş, dondurma dolaplarının yüksek elektrik sarfiyatına neden olduğunu aktararak, şunları söyledi:

(Buzdolaplarını veren) Bizlere eskiden bu firmalar ürün ve hibe desteğiyle yardımcı oluyorlardı. Ama şimdi maalesef bunları kaldırdılar. Yüzde 10-12 iskonto ile bu ürünleri vermek istiyorlar. Bir de yükselen zamlardan dolayı bu ürünlerin satılacak hali kalmadı. Biz de bu durumda Türkiye genelinde bakkallar ve bayiler olmak üzere dondurma satmama kararı aldık. Bu tüketiciyi cezalandırmak için değil, tepkidir. Gerçekten de bu maliyetleri kaldıracak gücümüz yok. Şu an 5-6 bin lira geliyorsa, yazın bunu düşünemiyoruz. Yazın daha da yüksek oranda gelecektir. Bizler bir nevi elektriğe çalışacağız. Zamların geri çekilmesini istiyoruz.

Alkole gelen zamlar sonrası tekel bayilerin durumu