Vatandaş “Adıyaman sahipsiz” dedi, vali güldü! Mehmet Metiner’den ilk yorum

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 3:01 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 8:59 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından çok sayıda vatandaşın enkaz altında kaldığı Adıyaman’da, vatandaşlar çalışmaların yetersiz olması ve yardım getirilmemesi nedeniyle Vali Mahmut Çuhadar’ya tepki gösterdi. Çuhadar, öfkeli depremzedelere gülerek karşılık verdi. Tepki çeken görüntüyle ilgili TELE1’e konuşan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “Ne yapsın yani. Ağladığımız zaman ‘niye ağlıyorsunuz’ diyorsunuz, güldüğümüz zaman ‘niye gülüyorsunuz’ diyorsunuz. Bir türlü yaranamıyoruz” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem, Adıyaman’da da yıkıma yol açtı. Yakınları enkaz altında kalan vatandaşlar, çalışmaların ve yardımların yetersiz olduğunu belirterek Adıyaman Valiliği’ne giderek tepki gösterdi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, “Adıyaman sahipsiz”, “Yardımlar nerede” diye slogan atan depremzedelere gülerek karşılık verdi. Çuhadar’nın gülmesine öfkelenen bazı yurttaşlar, bu sefer de “Neye gülüyorsun sen” sözleriyle tepki gösterdi.

Vali Çuhadar’ın vatandaşlara gülerek karşılık verdiği anlar sosyal medyada paylaşılırken, görüntüler yurttaşların tepkisine neden oldu.

Eski AKP Adıyaman ve İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, tepkilere yol açan görüntüyle ilgili Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuştu.

Vali Çuhadar’ın görüntülerini sorduğumuz Metiner, “Ne yapsın yani. Ağladığımız zaman ‘niye ağlıyorsunuz’ diyorsunuz, güldüğümüz zaman ‘niye gülüyorsunuz’ diyorsunuz. Bir türlü yaranamıyoruz yani” yanıtını verdi.

“PIRIL PIRIL BİR VALİ”

Sözlerine devam eden Metiner şunları söyledi: “Ben 25 saattir yoldayım. Ben yoldaki ulaşım sorunun hangi boyutlarda olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Birileri diyor ki ‘Ben Mehmet Metiner açın yolları’… Nedir bu ya? Ben diyorum ki yollar böyle, yakıt bulunamıyor, ekmek yok, su yok, perişan, ulaşım sıkıntısı var. 25 saat yoldaydım ben. Bununla ilgili duyarlılık ulaştırmaya çalışıyorum. Birileri müptezel gibi pusuda beklemiş, ‘Vay ben Mehmet Metiner, açılın ben geliyorum’, falan… Ayıp şeyler bunlar. Biz bir depremle mücadele ediyoruz. Yok vali güldü mü, gülmedi mi… Vali çok tertemiz, pırıl pırıl halkıyla ağlayan bir vali. Ben sabah görüştüm, nasıl ağladığını biliyorum. Yüreğim paramparça.” ifadelerini kullandı.

“GARİBAN VALİ NE YAPSIN”

“Vatandaş haklıdır ama hava muhalefeti var uçaklar inemiyor. Ulaşım tıkanmış, otoyollar tıkalı. Ben gittim gördüm. Otobanlar kapalı, göçük. Köprüler yıkılmış. Eski yollardan bir gidin bakın. 8 saat insanlar yollarda. Ambulanslar yaralıları taşıyamıyor yollardaki yoğunluktan dolayı. Kurtarma ekipleri ulaşmazsa gariban vali ne yapsın?”

“AĞLASIN MI HÜNGÜR HÜNGÜR”

“Gülmesi normal öyle mi söylüyorsunuz” sorumuza ise Metiner şu şekilde cevap verdi: “Yok ağlaması normal. Biz ağlıyoruz, bu sefer niye ağlıyorsunuz diyorsunuz. Vatandaşa tebessüm edebilir. Ne var yani, tebessüm etmesin mi? Umut aşılanmasın mı? Ağlasın mı hüngür hüngür? Bir gelin, gidin görün sahayı.”

TELE1 AFET BÖLGESİNDE

Öte yandan TELE1 muhabirleri Engin Açar ve Hazal Güven, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gelişmeleri Kahramanmaraş, Adana, Hatay ve Adıyaman’da anbean takip ediyor. Muhabirlerimiz, arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aktarmalarının yanı sıra bölgede yaptıkları yayınlarla vatandaşın sesini TELE1 ekranlarına taşıyor.

TELE1 deprem bölgesinde

Çocuğunu enkazdan çıkarmak isteyen kadın iş makinası önüne yattı

Kızının enkazdan çıkarılmasını bekleyen depremzede: 48 saatte 48 bin kez öldük! Nerede devlet?

 

 

AKP’li Mehmet Metiner’den Erdoğan’a ‘demokrasi’ çağrısı