Vatandaş ‘açız’ diyerek isyan etti!

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 6:43 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 8:50 pm

CHP milletvekilleri Abdüllatif Şener, Ali Mahir Başarır ve Serkan Topal’ın dinlediği esnaf, “Gerçekten bu halk zor durumda. Herkes aç. Tamam, ufak tefek çalışıyoruz, ama yetmiyor” dedi.

CHP milletvekilleri, partilerinin Niğde’deki grup toplantısının ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. CHP milletvekilleri Abdüllatif Şener, Ali Mahir Başarır ve Serkan Topal’ın dinlediği lokantacı, “Nasıl anlatacağız, işte görüyorsunuz dükkânın halini. Burası tıklım tıklımdı her zaman. Şimdi bomboş” diye konuştu.

“ÖLÜYORUZ AÇLIKTAN”

CHP milletvekillerine sorunlarını anlatan esnaf, “Gerçekten bu halk zor durumda. Patatesimiz öyle, soğanımız öyle… Bugün çoğu kişiye söyleyin, herkes aç yani. Tamam, ufak tefek çalışıyoruz, ama yetmiyor. Bir koli yumurta 50 lira olmuş. Bu zamanda bu lokanta ful çekerdi, şu anda kimse yok. Bakın kimse yok. Nedeni pahalılık. İnsanlar boşanmaya kalkıyor gidin çoğu kişiye bakın herkes boşanıyor. Niye zor durumda kalıyorlar. Artık geçim sıkıntısı çok. Bizim sizden tek ricamız bir an evvel başa gelin bizi kurtarın, umudumuz sizsiniz” ifadelerini kullandı.

Kuru temizlemeci, “Maliyetler arttı. Biz ürün fiyatlarının üzerine koyamıyoruz ister istemez halka yansıtamıyoruz. Tabi sıkıntımız var. Ne zaman düzelir, nasıl olur?” dedi.

Niğdeli bir vatandaş ise “Ölüyoruz açlıktan vallahi bak inan Allah biliyor. Her şey pahalı valla alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Başarır, bir kuruyemişçiye, geçen sene ile bu sene arasında aşurede kullanılan malzemelerin fiyatlarının ne kadar arttığını sordu. Kuruyemişçi, “Taban fiyatı fındıkta 54 lira açıklandı. Biz iç fındığı 129’a satıyoruz. Şu anda direk 54 lira taban fiyatı olan fındık 150 lira yerinde. 200 liradan aşağıya bunu vatandaş tüketemiyor. Üzümde önümüzdeki günlerde zamlanacak. Yani devletin vermiş olduğu taban fiyat üzerinden. Piyasa kendi kendine etiketleme yapmıyor” dedi.

Ali Mahir Başarır’a dert yanan kadın gözyaşlarını tutamadı