Vatan Partisi MYK üyesinden, İstanbul Barosu Başkan ve üyelerine suç duyurusu

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 4:18 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 4:18 pm

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi avukat Zeynep Küçük, ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik hakkında defalarca destek açıklaması yaptıkları iddiasıyla İstanbul Barosu Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Barosu Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Vatan Partisi MYK üyesi avukat Zeynep Küçük, ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grupla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Ebru Timtik’in cezaevinde başlattığı ölüm orucu sonucu hayatını kaybettiğini belirten Küçük, “Timtik’in geçmişinde Halkın Hukuk Bürosu adı altında faaliyet gösteren ancak adaletle alakası olmayan ve DHKP/C’nin uzantısı olarak faaliyet gösterdiği belli olan bir örgüt evinde, kalorifer peteklerinin arkasına saklanmış bir dehlizde, DHKP/C’nin üst düzey sorumlusu ve devletimizin gri listede aradığı bir teröristle birlikte saklanırken özel olarak oluşturulmuş bir bölmede emniyet güçlerimiz tarafından ele geçirilmiştir” dedi.

‘İSTANBUL BAROSU’NUN TUTUMU HUKUKA AYKIRI’

Avukat Küçük, İstanbul Barosu’nun yargılamasının başından beri Ebru Timtik’i “masumlaştırdığını ve ölüm orucunu sempatik hale getirdiğini” söyledi. Baronun aldığı tutumun ‘hukuka aykırı’ olduğunu söyleyen Küçük, “İstanbul Barosu suçu ve suçluyu masum göstermekte, bir nevi övmektedir. Ebru Timtik bir teröristtir. İstanbul Barosu ölüm oruçlarını sempatik hale getirerek masumlaştırmaktadır. Tüm bu hususlar gerek ceza kanunumuzda, gerek avukatlık kanunumuzda İstanbul Barosu’nun açıkça işlediği suçlar olarak karşımıza çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

BEŞ AYRI SUÇLAMA YAPILDI

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul Barosu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’, ‘Suçu ve suçluyu övme’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘Hakaret’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından soruşturma başlatılmasını istedi.