Varlık Fonu’ndan Türk Telekom açıklaması

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 8:45 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 8:47 am

Türk Telekom‘un yüzde 55’lik hissesini alan Türkiye Varlık Fonu’ndan “En kötü senaryoda yani imtiyazın devam etmediği durumda bile aldığımız varlığın değeri ödediğimiz fiyatın çok daha üstünde” açıklaması geldi.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut yüzde 55’lik hissesini aldıkları Türk Telekom’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah’tan Dilek Güngör’ün sorularını yanıtlayan Ermut “Ben bugün bir işadamı olsam ‘1.6 milyar dolara bu şirketi alır mıydınız?’ diye sorsanız, ‘Cevabım ‘Korkmadan alırdım’ olurdu’ ” dedi.

Ermut, “İmtiyaz sona erdiğinde şirketin bedavaya devrolacağı algısı doğru değil” ifadesini kullandı. Ermut, özetle şunları söyledi:

‘ALDIĞIMIZ VARLIĞIN DEĞERİ ÖDEDİĞİMİZİN ÇOK ÜSTÜNDE’

“En kötü senaryoda yani imtiyazın devam etmediği durumda bile aldığımız varlığın değeri ödediğimiz fiyatın çok daha üstünde. Şirket zaten halka açık, imtiyazı uzatıp ikincil halka arz planlanıyor, blok satış gibi bir plan yok. İkincil halka arzla yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. İki sene içinde yatırımları hızlandırıp, şirkette katma değeri oluşturduğumuz bir senaryodan baktığınızda hiçbir şekilde en ufak bir endişemiz olmayan bir satın almaydı. Ben bugün bir işadamı olsam, ‘1.6 milyar dolara bu şirketi alır mıydınız’ diye sorsanız, cevabım ‘korkmadan alırdım’ olurdu.

3 bankayı kurtarmak için Türk Telekom 1 milyar 650 milyon dolara satın alındı

‘KREDİYİ ALIRKEN HERHANGİ BİR VARLIĞI TEMLİK ETMEYECEĞİZ’

Krediyi ağırlıklı olarak LYY Telekomünikasyon şirketinin ortağı olan bankalar sağlayacak. İlk 2 sene ödemesiz, toplam 6 yıl vadeyle alınacak. Bu krediyi alırken Varlık Fonu’nun herhangi bir varlığını temlik etmeyeceğiz. Satın alma işleminin finansmanı için öz kaynaklardan kullanılacak tutar 50 milyon dolar. Kalan bedel dış kaynak olarak temin edilecek.

‘SATIŞ PLANI YOK’

Kamu olarak artık Türk Telekom’un yüzde 86.68’ine sahibiz. Önümüzde halka arz için önemli bir marjımız var. Bu değeri halkımızla paylaşmak istiyoruz. Satış gibi bir plan yok. Fakat halka arzlarda doğrudan yabancı yatırımın payının önünü kapatmıyoruz. Şirketin ilerleyen dönemlerde yabancı yatırımcılarla ortak başka ülkelerde operasyonlara girme fırsatı olabilir. Buradaki teknoloji yatırımlarını belki muadil uluslararası firmalarla yapabilir.”

ROPÖRTAJIN TAMAMI

Varlık Fonu Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın alıyor