Varank’tan bir tuhaf övünme: Treni yapamasak da frenini yapıyoruz

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2020 Pazar 7:43 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2020 Pazar 7:45 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) fabrika ziyaretleri yaptı. Varank ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Belki şu an için Yüksek Hızlı Trenleri kendimiz tasarlayıp üretemiyoruz ama Türk sanayicisinin ürettiği yüksek hızlı tren fren diskleri 40 ülkeye ihraç ediliyor” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) fabrika ziyaretleri yaptı.

Silvan Sanayi AŞ’nin fabrikasını da ziyaret eden Varank, burada incelemelerde bulundu. Varank, yaptığı açıklamada, “Buradaki imalatın yüzde 90’ından fazlası yurt dışına ihraç ediliyor. Bu nitelikli döküm gerektiren bir iş. Buradaki YHT tren fren diskleri tüm Avrupa ülkelerine, Çin ve Japonya’ya ihraç ediliyor” ifadelerini kullandı.

Varank, şunları kaydetti:

“Böyle nitelikli iş yapan firmalarımızın Türkiye’de bulunuyor olması bizim açımızdan mutluluk verici. Bu tesis belki dünyadaki en büyük 2 tesisten biri ve tüm dünyaya YHT fren diskleri ihraç edebiliyor. Burada 40 sente alınan bir hurda çelik, kilogram başına 7 dolar değerine getirilip ihraç ediliyor.”